Χαρίτσης: Θα αντιμετωπιστούν κάποιες εξώφθαλμες περιπτώσεις όπως (και) η Λέσβος.. (VID)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7 αναφέρθηκε και στο χωροταξικό, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπιστούν κάποιες εξώφθαλμες περιπτώσεις, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με αυτό το θέμα ο Υπουργός δήλωσε:

«Το χωροταξικό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε με πρόχειρες παρεμβάσεις προεκλογικά ενώ το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπιστούν κάποιες εξώφθαλμες περιπτώσεις, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά. Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση που θα απαντάει στις νέες συνθήκες.».

Σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ότι δεν αποτελεί μία απλή αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αλλά «διαμορφώνει ένα διαφορετικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια», καθώς «ανοίγει, πλέον, και τις δυνατότητες για νέες συναινέσεις και νέες συνθέσεις που θα έχουν ένα σαφές προγραμματικό στίγμα».

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δήμων και τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν σε αυτούς 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Όπως υποστήριξε, στον αντίποδα βρίσκεται η ΝΔ, που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 (προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων), καθώς «ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα».