Από το Πλωμαρι Λέσβου ξεκίνησε το έργο της υπογείωσης των κάδων απορριμμάτων (PICS)

Στη νέα εποχή της υπογείωσης των κάδων απορριμμάτων μπαίνει η Λέσβος με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.


Τοποθετήθηκαν την Πέμπτη το πρωί οι πρώτοι 4 υπόγειοι  κάδοι συλλογής απορριμμάτων, που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Λέσβου.

Οι πρώτοι κάδοι τοποθετήθηκαν πισω απο το Δημαρχειο Πλωμαριου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δύο υπογειωμένοι κάδοι αντιστοιχούν σε δέκα κλασσικούς κάδους.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία «δοκιμαστική» προμήθεια ώστε να φανεί στην πράξη η χρηστικότητα και η αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος.

Μετά το Πλωμαρι και εντός του 2019, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κάδων και σε άλλες περιοχές της Λέσβου αλλά και στην Μυτιλήνη.

Όπως σημείωνε στέλεχος του δήμου στο lesvospost, «στόχος της δημοτικής αρχής είναι το 2019 σε όλο το κέντρο να υπάρχουν μόνον υπόγειοι κάδοι».


Με αφορμή την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών ο Αντιδήμαρχος Πλωμαριου Μανωλης Αρμενακας δήλωσε: «Η δημοτική αρχή Γαληνού με χαρά παρουσιάζει το έργο της υπογείωσης κάδων απορριμάτων στο. ΠΛΩΜΆΡΙ προϋπολογισμού 150.000 για πρώτη φορά στη Λέσβο. Έπεται συνέχεια. Ευχαριστώ το ΔΉΜΑΡΧΟ Σπύρο. Γαληνο τον Αντιδήμαρχο Κώστα. Κατσαρό και όλους όσους εργάστηκαν για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο προόδου και πολιτισμού στη Λέσβο.…»