Τίμησαν την ημέρα της Αστυνομίας και την μνήμη Αγίου Αρτεμίου στην Μυτιλήνη (PICS)

Γιορτάστηκε χθες η Ημέρα της Αστυνομίας και τιμήθηκε η μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη καθώς και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου

H 20η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται η μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου.

Για το λόγο αυτό τελέστηκε χθες (20-10-2018) το πρωί δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη καθώς και σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου, αντίστοιχα, όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.



Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση της ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού, έλαβε χώρα, κατά το προηγούμενο τριήμερο, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.