Συλλυπητήρια επιστολή του Δήμαρχου Λέσβου στον Joakim Palme για την απώλεια της μητέρας του, χήρας του Πρωθυπουργού της Σουηδίας


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε στον κ. Joakim Palme


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε στον κ. Joakim Palme, την παρακάτω συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια της μητέρας του Lisbeth, χήρας του Πρωθυπουργού  της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που δολοφονήθηκε το 1986, την οποία ο κ. Γαληνός είχε γνωρίσει προσωπικά κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Στοκχόλμη.

Αγαπητέ Joakim,

Θα ήθελα να δεχθείτε τα πιο θερμά και εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας σας κα Λίσμπετ Πάλμε, την οποία είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Στοκχόλμη.

Έχοντας γευτεί την φιλοξενία της, που είναι εφάμιλλη της Ελληνικής, γνωρίζοντας το τεράστιο έργο και την προσφορά της αλλά και την αγάπη της για την Ελλάδα μπορώ να πω ότι η Σουηδία έχασε μια από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες και η Ελλάδα μια πολύ καλή φίλη και πραγματική πρέσβειρα του Ελληνικού πολιτισμού.

Είμαι σίγουρος ότι όλη η οικογένεια, μεγαλωμένη από την κα Πάλμε με τις ίδιες αξίες και ιδανικά θα φανεί αντάξια του ονόματος και της παρακαταθήκης του άδικα δολοφονηθέντος Ούλοφ Πάλμε αλλά και της μητέρας σας κα Λίσμπετ Πάλμε, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο των γονιών σας. Έτσι η μνήμη τους δεν πρόκειται να λησμονηθεί ποτέ  και θα συνεχίζει να ζει μέσα από τις δικές σας πράξεις.

Σας εύχομαι καλό κουράγιο και δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες  και σας μεταφέρω την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση τόσο εκ μέρους της οικογένειάς μου αλλά και όλων των κατοίκων της Λέσβου.

Με εκτίμηση,