ΕΛ.ΑΣ: «Αυτός που είναι μέλος του ISIS δεν το γράφει στο “κούτελο του- Δεν υπάρχουν δεδομένα για τζιχαντιστές στη Μόρια»

Πρόσφυγες που ζουν στη Μόρια είχαν καταγγείλει στη γερμανική ραδιοτηλεόραση πως περίπου 50 άτομα από τη Συρία από την περιοχή Ντέιρ Αλ Ζορ, που έφτασαν πρόσφατα στη Λέσβο, έχουν γίνει τα «αφεντικά» της Μόριας επικαλούμενοι τον ισλαμικό νόμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο απεσταλμένων δημοσιογράφων της DW στη Λέσβο, της Μαριέλ Μίλερ και του Μπασίρ Αμρούν, δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλαμικό Κράτος. Γεγονός πάντως είναι ότι στη Μόρια τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα, αλλά και ότι κύκλοι γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με επίμαχο ρεπορτάζ δηλώνουν: «Αυτός που είναι μέλος του ISIS και θέλει να προβεί σε ενέργεια δεν το γράφει στο “κούτελο”, ούτε θα έχει ενοχοποιητικά στοιχεία στο κινητό του τηλέφωνο. Ο υπερπληθυσμός μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μηδενικής ανοχής της ΕΛ.ΑΣ., με πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και αξιωματικοί της EUROPOL στις αφενημερώσεις των μεταναστών. Δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία καταγραφής της δικής μας βάσης δεδομένων συγκρίνονται με αντίστοιχες, της EUROPOL με 5.000 υπόπτους, και υπηρεσιών άλλων χωρών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δεδομένα για τζιχαντιστές στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ούτε στη Μόρια».Αδικήματα μεταναστών στην Λέσβο

Πλαστογραφία 109, Περί προστασίας δημοσίων κτημάτων 120, Κλοπή 70, Ψευδής ανωμοτί κατάθεση 69, Επικίνδυνη σωματική βλάβη 55, Αντίσταση 51, Περί όπλων 34, Παραβίαση περιορισμών διαμονής 27, Διατάραξη κοινής ειρήνης 27, Στάση 27, Βαριά σωματική βλάβη 23, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς 19, Περί ναρκωτικών 19, Σωματική βλάβη 15, Εξύβριση 15, Απείθεια 15, Στάση κρατουμένων 15, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς 14, Ζωοκλοπή και ζωοκτονία 14, Απειλή 13, Ληστεία 12, Αρπαγή 9, Διευκόλυνση ακολασίας άλλων 9, Εμπρησμός 8, Αποφάσεις 7, Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 6, Εγκληματική οργάνωση 5, Υπόθαλψη εγκληματία 3, Περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 3, Περί αλλοδαπών-Ανεπιθύμητος αλλοδαπός 2, Απόδραση κρατουμένου 2, Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 1, Ενεργητική δωροδοκία 1, Βιασμός Ανθρωποκτονία 1, Ενδοοικογενειακή βία 1.

Πηγή: newpost.gr