Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Η Κυβέρνηση να απαντήσει με επίσημο τρόπο στις καταγγελίες για πιθανή διαμονή στη Μόρια μελών του ISIS»

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle


Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle από το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και τις καταγγελίες για τη διαμονή τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» σε αυτό, καθώς και για τις εικόνες ντροπής που, για πολλοστή φορά, έκαναν το γύρο του κόσμου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια στοιχειωδώς υπεύθυνη κυβέρνηση, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στο ρεπορτάζ της Deutsche Welle για  διαμονή τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” στο ΚΥΤ της Μόριας. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει. Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις»
 
ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ


«Για πολλοστή φορά, στο ίδιο έργο θεατές.

Μια ανίκανη κυβέρνηση που, εξαιτίας της, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι έκθετη στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το Προσφυγικό.

Μόνο που αυτή τη φορά, εκτός από ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη.

Γιατί, εδώ και δύο μέρες, δεν έχει απαντήσει με επίσημο τρόπο στις καταγγελίες που παρουσίασε το «Deutsche Welle» οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή διαμονή  στη Μόρια μελών του Ισλαμικού Κράτους!

Καταγγελίες που, αν ήταν στοιχειωδώς υπεύθυνη, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει.

Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις».