Τιμήθηκαν οι έφεδροι και εθνοφυλακές από την 98 ΑΔΤΕ- «Φωτιά και ατσάλι» από την 98 ΑΔΤΕ στο πεδίο βολής Καμένου δάσους (PICS, VID)


Το LesvosPost.com στην τελετή «Ημέρα Εφέδρου και Εθνοφύλακα», στο Παρατηρητήριο του Πεδίου Ασκήσεων  «ΚΑΜΕΝΟY ΔΑΣΟYΣ».


Επί θητείας του ως Αρχηγός ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, έχει αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Εφεδρεία και Εθνοφυλακή.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 το πρωί πραγματοποιήθηκε η θεσμοθετημένη από το Στρατό Ξηράς «Ημέρα Εφέδρου και Εθνοφύλακα», στο Παρατηρητήριο του Πεδίου Ασκήσεων  «ΚΑΜΕΝΟY ΔΑΣΟYΣ».

Οι Εθνοφύλακές μας, παρά τις πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις που έχουν σε επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο, ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα, πειθαρχία και ενθουσιασμό στα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

Είναι αξιοσημείωτη η ετοιμότητα του συνόλου των εκπαιδευομένων Εθνοφυλάκων να ανταποκριθούν τελέσφορα σε δύσκολα αντικείμενα ενώ είναι αξιοθαύμαστες και οι επιδόσεις τους που συναγωνίζονται , ακόμη, κι αυτές των εν ενεργεία στελεχών. Αυτό οφείλεται στην διαρκή εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσής τους!

Η παρουσία τους είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο γιατί αναβαθμίζουν την μαχητική ικανότητα του Στρατού Ξηράς, αλλά γιατί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές, επαυξάνοντας τους άρρηκτους δεσμούς του λαού με τα στρατευμένα μας νιάτα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να επισημανθεί ταυτόχρονα και η σημασία της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, στην ανύψωση του φρονήματος του τοπικού πληθυσμού αλλά και στην διατήρηση των παραδόσεων και των πολιτισμικών στοιχείων που εγγυώνται την συνέχιση του Ελληνισμού.

Με εντολή του υπουργού άμυνας σήμερα σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε βράβευση συμμετεχόντων Εφέδρων - Εθνοφυλάκων, που συμμετείχαν στον ''Παρμενίωνα'', καθώς και των εργοδοτών τους, οι οποίοι τους διευκολύνουν στο κάλεσμα της πατρίδας!

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν στο καμένο δάσος:

α.    Πρώην Εθνοφύλακες σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους προς τις ΕΔ και την Πατρίδα.

β.   Ο Π. Μαντζωρος και η εταιρεία του, που έμπρακτα διευκολύνει τους εργαζόμενο  Εθνοφύλακα να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 98 ΑΔΤΕ.

γ.     Έφεδροι και Εθνοφύλακες που συμμετείχαν σε μετεκπαιδεύσεις και στρατιωτικές δραστηριότητες για την διακλαδική άσκηση Παρμενίων 2018.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν και σχετικές ομιλίες αλλά και προβολή οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και απονομή τιμητικών επαίνων και διπλωμάτων.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η εντυπωσιακή μικρής κλίμακας άσκηση που πραγματοποίησαν μονάδες και στελέχη της 98 ΑΔΤΕ με πραγματικά πυρά από άρματα μάχης και πυροβόλα όπλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o μητροπολίτης Μυτιλήνης κκ Ιάκωβος, ο αντιδήμαρχος Π. Τσουπης, ο αντιπεριφερειάρχης κος Κυτελης, ο υποδιοικητής του Λ.Σ, εκπρόσωπος από την Π.Υ Μυτιλήνης, διοικητές των μονάδων αλλά και σχηματισμών της 98 ΑΔΤΕ, ο πρώην δήμαρχος κος Βουνατσος κ.α 

Σε σχετική δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσουπής, συνεχάρη την 98 ΑΔΤΕ και προσωπικά τον Διοικητή, Υποστράτηγο κ. Σταύρο Τσερπέ, όχι μόνο για την άψογη οργάνωση της τελετής και την άρτια εκτέλεση της εντυπωσιακής, όπως την χαρακτήρισε, άσκησης, αλλά και για τις γενικότερες πρωτοβουλίες που λαμβάνει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης – ανάδειξης του θεσμού των Εφέδρων - Εθνοφυλάκων. «Με την ανιδιοτελή και αποτελεσματική προσφορά τους, Έφεδροι και Εθνοφύλακες, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν ποτέ χρειασθεί, προασπίζοντας την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με υψηλό αίσθημα αυταπάρνησης και απόλυτη αίσθηση της αποστολής τους αποτελούν ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ Στρατού και κοινωνίας και μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουπής.

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στην τελετή μετά από πρόσκληση της 98 ΑΔΤΕ..

Δείτε τα πλάνα από την τελετή και την εντυπωσιακή άσκηση που κατέγραψε η LesvosPost WEB TV


Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό















Ημέρα Εφέδρου και Εθνοφύλακα 2018 στην 98 ΑΔΤΕ

Περιοχή: Παρατηρητήριο Πεδίου Ασκήσεων  «ΚΑΜΕΝΟY ΔΑΣΟYΣ

Ημέρα: 12-10-18

Ρεπορτάζ, βίντεο, Φώτο: Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης LesvosPost)

Παραγωγή: LesvosPost Media Group

Οκτώβριος 2018

**Θερμές ευχαριστίες στην 98 ΑΔΤΕ και στον εκπρόσωπο τύπου Αθ. Τσομπλο