Πλήθος κόσμου στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 στη Αλυκή Καλλονής


Απολογισμός Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2018


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Παρατήρησης Πουλιών 2018,στη Λέσβο.

Η εκδήλωση, που κλείνει φέτος τα 25 χρόνια ύπαρξης (σε πάνω από 40 χώρες σε Ευρώπη και Ασία), διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Από νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής (7/10) μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι υπήρχε προσέλευση κόσμου και ειδικά παιδιών που θέλησαν να γνωρίσουν τη μοναδικά πουλιά του σημαντικότερου υγρότοπου του νησιού, της Αλυκής Καλλονής.

Στη γιορτή ήταν παρόντα μαζί μας περίπου 1400 Φλαμίνγκο, 19 Αργυροπελεκάνοι, 5 Μαυροπελαργοί, 22 Χουλιαρομύτες, 45 Κορμοράνοι, Αβοκέτες, Αργυροπούλια, Τουρλίδες, Κοκκινοσκέληδες, Αργυροτσικνιάδες, Σταχτοτσικνιάδες, δεκάδες Σταυλοχελίδονα που μετανάστευαν και ένας και μοναδικός Ψαραετός που μας έδωσε τη χαρά να τον παρατηρήσουμε καθώς αναζητούσε με μαεστρία την τροφή που θα του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει το ταξίδι του. Η χώρα μας, όπως είναι γνωστό, είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που βρίσκονται καθοδόν για το ταξίδι προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών όπου θα περάσουν το χειμώνα. 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε είναι ανοιχτό για το κοινό τις καθημερινές ημέρες κατά τις ώρες 10:00-13:00. Εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες, το Κέντρο δέχεται σχολεία και ομάδες επισκεπτών για περιήγηση στη μόνιμη έκθεση αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες - κατόπιν προ-συνεννόησης. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis και στη σελίδα  στο Facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/.