Μυτιλήνη: Προσοχή στα αυτοκίνητα σας- «Σπάνε τζάμια αυτοκινήτων και κλέβουν»- Σε έξαρση το φαινόμενο

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κλοπές μέσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Μορια αλλά και στην Μυτιλήνη.

Όσοι έχουν κάνει το λάθος και έχουν αφήσει στο αυτοκίνητό τους, κάτι που να μοιάζει ή να αφήνει το ενδεχόμενο ότι είναι αντικείμενο αξίας, το έχουν μετανιώσει πικρά.

Την επομένη, οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν βρει το αυτοκίνητό τους σπασμένο, με τους κλέφτες να μην διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε, προκειμένου να πάρουν από εκεί ότι μπορεί να τους έχει μπει στο μάτι.

Από κέρματα των 2 ευρώ, τσάντες, ξεχασμένα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και τα φυλακτά ή τους σταυρούς που βάζουν συνήθως στα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί για να τους φυλάει ο Μεγαλοδύναμος.



Τέτοιου είδους κλοπές, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στην Μυτιληνη και στην Μορια, με τους επιτήδειους να «χτυπάνε» σε διάφορες περιοχές.

Το φαινόμενο στο πλαίσιο της παραβατικότητας που έχει χτυπήσει «κόκκινο», βρίσκεται σε έξαρση.

Η Αστυνομία, πάντως, προειδοποιεί τους οδηγούς να μην αφήνουν τσάντες, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα αξίας μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Περιστατικά κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα καταγγέλλονται συνεχώς στο αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης!

Οι καταγγελίες ποικίλλουν, καθώς σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες σπάνε τα τζάμια των οχημάτων και κλέβουν διάφορα αντικείμενα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες "σηκώνουν" ολόκληρο το αυτοκίνητο!

Διαβάστε την καταγγελία αναγνώστη του LesvosPost

«Ζω στο κέντρο της Μυτιλήνης. Αυτό που βλέπω πολύ συχνά πλέον να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου είναι πέρα από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κλοπές τσαντών. Μόλις πέσει το σκοτάδι, οι αλλοδαποί σπάνε και τζάμια αυτοκινήτων για να τα κλέψουν ενώ όταν δουν γυναίκες μόνες να περπατάνε τους επιτίθενται για να τους κλέψουν την τσάντα. Έχουν προσπαθήσει δύο φορές να μου ανοίξουν το αμάξι. Υπάρχουν οργανωμένα γκρουπ αλλοδαπών που τρέχουν στα αυτοκίνητα που οδηγούν κυρίως γυναίκες, για να τις κλέψουν. Έχουμε κάνει δεκάδες καταγγελίες σε δήμο και αστυνομία. Τον τελευταίο μήνα είναι κάπως παρούσα η αστυνομία. Θέλουμε όμως και έργο...».