Ομάδα Αφρικανών μεταναστών από τη Σενεγάλη στην εκδήλωση της Γαλλικής προξενικής αρχής στο Γαλλικό κοιμητήριο στη Σκάλα Λουτρών

Μαζί με μέλη της Συνύπαρξης

Μέλη της Συνύπαρξης συνόδεψαν την Τετάρτη (3/10/18) 16μελή ομάδα Αφρικανών (από τη Σενεγάλη) μεταναστών στη Σκάλα Λουτρών, όπου έγινε η εκδήλωση με πρωτοβουλία της γαλλικής προξενικής αρχής, για να τιμηθεί η εκατονταετία από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πoλέμου. 

Στο γαλλικό κοιμητήριο στη Σκάλα Λουτρών ενταφιάστηκαν τραυματίες στρατιώτες που μετείχαν στις επιχειρήσεις των συμμάχων (ΑΝΤΑΝΤ) στα Δαρδανέλια – εκστρατεία Καλλίπολης, νοσηλεύτηκαν στη Λέσβο, όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες αυτούς ήταν από τις τότε γαλλικές αποικίες, κυρίως δε από τη Σενεγάλη.
           
Μαζί με τους εκπροσώπους των ελληνικών και γαλλικών αρχών που κατέθεσαν στεφάνια, οι Σενεγαλέζοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας απόθεσαν ένα κλαδί ελιάς στη μνήμη των προγόνων τους που οι συνθήκες και η μοίρα τόθελε να πεθάνουν και να ταφούν εδώ στο νησί μας.
           
Η Συνύπαρξη στο τέλος της τελετής πρόσφερε καφέ στους μετανάστες στη Σκάλα Λουτρών, έγινε συζήτηση για τα συμβάντα της εποχής και με ναυλωμένο λεωφορείο φρόντισε για την επιστροφή τους στο ΚΥΤ Μόριας.