Με μεγάλη επιτυχία οι ημερίδες σε Καλλονή, Πλωμάρι και Μεσοτοπο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε δυο εκδηλώσεις και δυο ημερίδες το μήνα Οκτώβριο.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στις 19 Οκτωβρίου με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού», με ομιλήτριες τις χειρουργούς μαστού Νατάσα Παζάϊτη και Παρασκευή Λιάκου.
   
Στον Μεσότοπο στις 27 Οκτωβρίου με θέμα «Καρκίνος του Μαστού και Εθελοντική Αιμοδοσία», με ομιλητές τους Ευστράτιο Κούσκο- Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στέλλα Σπύρου- Ψυχολόγο και Δημήτριο Γώγο- Αιματολόγο.

Δυο ενημερωτικές Ημερίδες σχετικά με τη Διαταραχή Ελλειμματικής  Προσοχής και την Υπερκινητικότητα Παιδιού.

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής -  Λέσβου με θέμα: «Αθλητισμός, Παιδί και ΔΕΠ-Υ», με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, του Συλλόγου Ευποιίας Καλλονής, τη στήριξη της ΚΕΔΕ και του ΙΑΣΩ Παίδων. Ομιλητές ήταν η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος i–paidi, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, η Χριστίνα Γαλανοπούλου Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Εξειδικευμένη στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, ο Δημήτρης Βούλγαρης, Dr Med Ειδικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας & Κοινωνιολογίας, η Μάνια Μπικώφ Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πόλο, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και η Ειρήνη Λαγουτάρη (βιωματικό).

Η δεύτερη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου – Λέσβου με τη συνεργασία της i-paidi, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ», καθώς και τη στήριξη της ΚΕΔΕ και του ΙΑΣΩ Παίδων. Ομιλητές ήταν οι ανωτέρω καθώς και ο Χαράλαμπος Πετρέλλης, Συνταξιούχος Καθηγητής.


Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκε και διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, η οποία ανέφερε ότι οι διοργανώσεις αυτές έχουν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.