Αλαλούμ στο Κτηματολόγιο Λευκάδας, Λέσβου και Χίου διαπίστωσε ο Γ. Δημαράς

Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά στο Κτηματολόγιο, κατά την οποία συζήτησε τόσο με τα διευθυντικά στελέχη όσο και με πολλούς εργαζόμενους.

Ο υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές του έργου, κυρίως όμως για ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη χρηστή οικονομική διαχείριση.

Του προξένησε όμως ιδιαίτερη απορία το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές (όπως η Λευκάδα, η Λέσβος και η Χίος) τα λάθη ξεπερνούσαν το ένα τρίτο των ιδιοκτησιών και ο κρατικός φορέας πραγματοποίησε διαγωνισμό για τον επαναπροσδιορισμό (στην ουσία, την επανάληψη) της διαδικασίας, χωρίς να κηρύξει έκπτωτους τους υπεύθυνους για τη μη ορθή καταγραφή, οι οποίοι ενίοτε… ξανακέρδισαν τον διαγωνισμό.



Οι ερωτήσεις του Γιώργου Δημαρά προκάλεσαν δυσφορία σε όσους είναι υπεύθυνοι διαχρονικά για την έλλειψη διάκρισης μεταξύ σωστών επαγγελματιών και μη. Δυσφορία και αμηχανία, αφού σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του επικαλέσθηκαν αόριστα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους… «νόμους» κ.λπ.

Αγαπητέ υφυπουργέ, αγνές και έντιμες οι προθέσεις σου, αλλά εάν ασχοληθείς λίγο ακόμα με τέτοια ζητήματα, όπως και με ζητήματα διαχρονικού ελέγχου και νομιμότητας, το θέμα μπορεί να καταλήξει μεν στον εισαγγελέα, αλλά η αρμοδιότητα του Κτηματολογίου στα χέρια… άλλου. Γιατί το μεν υπουργικό πνεύμα πρόθυμο, αλλά… δεν αρκεί.

Πηγή paron.gr