Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού Ο Οκτώβριος- Δωρεάν εξέταση μαστογραφίας από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λέσβου

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο μήνας Οκτώβρης κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.
           
Ως Δήμος Λέσβου, εδώ και χρόνια με μια σειρά από δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει και πραγματοποιούμε, όπως ημερίδες ενημέρωσης, συνδημιουργία μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου  Ξενώνα απόρων καρκινοπαθών στην Αθήνα, δωρεάν εξετάσεις, ομαδική ψυχοθεραπεία καρκινοπαθών  κ.λ.π., στρατευτήκαμε  στην μάχη της ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη κατά του καρκίνου.
           
Έτσι και εφέτος, σε συνέχεια των προσπαθειών μας και γνωρίζοντας την πολυτιμότητα της πρόληψης  στον καρκίνο του μαστού, ενημερώνουμε τις γυναίκες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού-  ωφελούμενες  του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου,  ότι τους παρέχουμε  την δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας.

Σημειώνουμε  ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη, καθώς περίπου 1 στις 8 γυναίκες υπάρχει περίπτωση να εμφανίσει τη νόσο.

Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα εντοπίζονται περίπου 4.500 περιστατικά και από αυτά 1500 είναι θανατηφόρα.

Σε Παγκόσμιο επίπεδο περίπου 1.500.000 γυναίκες παθαίνουν καρκίνο του μαστού και 300.000 από αυτές χάνουν την ζωή τους. Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 40 και 45 ετών.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι πώς ο καρκίνος του μαστού, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.  Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%. Το σημαντικό βήμα είναι να γίνονται οι βασικές εξετάσεις:  αυτοεξέταση,  μαστογραφία και  κλινική εξέταση από γυναικολόγο.

Από σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και μέχρι εξαντλήσεως της δυνατότητας μας, προσκαλούμε τις ωφελούμενες γυναίκες του Κοινωνικού μας Ιατρείου  να δηλώσουν την συμμετοχή τους για δωρεάν μαστογραφία, στην υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό κα Βούρου Μαρία, στο τηλέφωνο 22510-27501 εσωτ. 2, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τέλος, ευχαριστούμε  το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του κ. Πολύδωρου Αμπατζή, όχι μόνο για την στήριξη που μας παρέχει στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και για την συνεχή προσφορά  και συμπαράσταση του, στις ανάγκες των ωφελούμενων - απόρων του Κοινωνικού  Ιατρείου του Δήμου Λέσβου.”

Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ