Για τη ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης στην Κουλμπάρα…..


Με αφορμή τη σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ στην οδό Βερναρδάκη, στη συμβολή της με την οδό Τζουμαγιάς, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:


- Η βλάβη σε σημείο ένωσης του πυροσβεστικού κρουνού με κεντρικό αγωγό ύδρευσης είχε σαν αποτέλεσμα να διαρραγεί ο αγωγός και να χαθεί τεράστια ποσότητα νερού. Ήταν τέτοια η ποσότητα του πολύτιμου νερού που χάθηκε, που τα καθαρισμένα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας φρεάτια καθ’ οδόν της οδού Βερναρδάκη (μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας στο Δήμο), αδυνατούσαν να απορροφήσουν το υδάτινο ποτάμι που είχε σχηματιστεί και έφτασε έως την Κομνηνάκη!

- Πέραν της απώλειας νερού υπήρξαν ζημιές σε παρακείμενη κατοικία.

- Από χθες το πρωί η ΔΕΥΑΛ είχε ειδοποιηθεί για τη βλάβη προφανώς όμως αξιολογήθηκε ως τέτοια που μπορούσε να περιμένει. Αποτέλεσμα η μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά.

- Κανένας εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΛ δεν έσπευσε στο σημείο της ζημιάς από την ώρα που εκδηλώθηκε περί τις 11 το βράδυ και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε δια της εξ αποστάσεως διακοπής της ύδρευσης σε όλη την περιοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κατζανός.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή. Δυστυχώς όμως αποδεικνύουν και την ανάγκη συνεχούς συντήρησης του δικτύου έως αντικατάστασης του. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται.

Ο Σύλλογος μας ζητά:

- Τον άμεσο έλεγχο των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κουλμπάρα και στο Κιόσκι.

 - Την οργάνωση από μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ και της δημοτικής αρχής  συνάντησης στην οποία θα παρουσιασθεί ο προγραμματισμός που υπάρχει για τα έργα της ΔΕΥΑΛ στην περιοχή Κουλμπάρα και Κιόσκι.