Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από την περιφέρεια τα έργα καθαρισμού χειμάρρων στην περιοχή των Δ.Ε Ευεργέτουλα και Καλλονής


Σε έργα καθαρισμού χειμάρρων στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Ευεργέτουλα και Καλλονής η Χριστιάνα Καλογήρου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Ροδίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου, επισκέφθηκαν έργα καθαρισμού χειμάρρων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις εξής Δημοτικές Ενότητες:

Ευεργέτουλα και συγκεκριμένα στον χείμαρρο Ευεργέτουλα και  στον χείμαρρο στην περιοχή της Καρίνης.

Καλλονής και συγκεκριμένα στην περιοχή των Δαφίων και στην περιοχή Εννέα Καμάρες.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας ως προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του νησιού, ενώ αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας».

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους των νησιών να μην πετούν μπάζα, απορρίμματα, οικοσκευές και λοιπά αντικείμενα στα ρέματα, ώστε να διαφυλαχθεί το έργο του καθαρισμού και να αποφευχθεί η πρόσθετη επιβάρυνση κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων.