Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...."Μπανάνες χωρίς σανό....." | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Βρε καλώς τα, τα παιδιά. Μπαίνει και ο Νοέμβρης μεθαύριο και ακόμα καλοκαιρινούς σας βλέπω, μας βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με αντιηλιακά φέτος.

Για πάμε:

+ Ο Αιολικός μπαίνει σε ένα δύσκολο μήνα από αγωνιστικής πλευράς ο οποίος θα καθορίσει εν πολλοίς και το αν η ομάδα μπορεί να παραμείνει σε τροχιά κορυφής. Μετά την οριστικοποίηση εξάλλου των ομάδων που θα ανέβουν, μέχρι τέλους ακόμη και 3ος – 4ος να είσαι θα παλεύεις να μπεις στην δυάδα. Πάντως όπως έχουμε δει τις ομάδες μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία που να φοβίζει τον Αιολικό. Και μάλλον καλύτερος αποδείχτηκε τελικά ο όμιλος αυτός απ το να «σκοτωνόμασταν» με Καλαμάτες, Ασπρόπυργους και σια.



+ Εν όψει του αγώνα με το Αιγάλεω πάντως καλό θα ήταν η διοίκηση αν θέλει να φέρει κόσμο στο γήπεδο, να κάνει μια επίσκεψη στα σχολεία να καλέσει τους μαθητές και να φτιάξει μια μαθητική εξέδρα. Ούτε κοστίζει και θα έχει και οφέλη η ομάδα. Αλλά «ξυπνήστε» λίγο εκεί στην διοίκηση, όλο με το οικονομικό ασχολείστε…

+ Και μιας που είπα οικονομικό. Τι απέγιναν τελικά αυτά τα 10 χιλιάδες ευρώ που θα έπαιρνε η ομάδα για την συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδος? Μαθαίνω πως ακόμα τα ψάχνει ο Γρυππιώτης. Σταύρο μου με συγχωρείς αλλά καλά να πάθεις γιατί τόσα χρόνια δεν έχει μάθει από… παραμύθια. Όχι πως δεν θα τα πάρεις. Κάποια στιγμή. Αλλά θα χεις «ματώσει» μέχρι τότε. Δεν λες πάλι καλά που δεν κατέβηκαν Χίος, Σάμος και Μπότης να ψάχνατε όλοι μαζί σήμερα το «Σταυρέλι». Ενώ τώρα το ψάχνεις μόνο εσύ. Που δεν θα τον βρεις στο λέω εγώ. Οπότε κάνε μόνος σου τα κουμάντα με την ΕΠΟ. Το «Σταυρέλι» βρήκε άλλο μανουάλι να ανάβει κερί τώρα, ξέχνα την ΕΠΟ.

+Επέστρεψε ο Μαλακός από την Καβάλα και πήγε να παίξει μπάλα στην Ανεμότια. Δεν « τσίμπησε» ο Πατρίκας να τον ξανά πάρει πίσω γιατί έπρεπε να δώσει και τα 3.500 ευρώ στην ομάδα που έπαιζε. Τελικά στην Ανεμότια έκαναν ένα μικρό «έρανο», μάζεψαν τα χρήματα και έβγαλαν και ανακοίνωση ευχαριστώντας αυτούς που πλήρωσαν. Να αν δεν με πιστεύετε δείτε και την ανακοίνωση. Μόνο αυτό δεν είχαμε δει μέχρι τώρα στο τοπικό. Μόνο μην αρχίσουν και οι άλλες ομάδες και ευχαριστούν όσους δίνουν χρήματα για της μεταγραφές. Θα κλείσουν σπίτια…

+ Πάντως ένα είναι σίγουρο. Πως για φέτος ο Μαλακός δεν θα αλλάξει άλλη ομάδα. Έκανε άνω – κάτω τον Παλαιόκηπο όλο το καλοκαίρι, πήγε μια βόλτα από τον Τομ, έφυγε και ξανά γύρισε και δεν έχει δικαίωμα να παίξει σε άλλη ομάδα φέτος.

+ Αύριο τελειώνουν οι μεταγραφές και ήδη ένα διπλό μπάμ ψήνεται. Παναγιώτης Βουργουτζής και Χατζηκυριάκος βρίσκονται με το ένα πόδι να πάνε στον Πατρίκα να παίξουν, ο οποίος τους δίνει γη και ύδωρ (Τώρα τι ακριβώς εννοεί με το γη δεν θέλω να το σχολιάσω). Πάντως θα ξηλωθεί αν θέλει να κάνει ομάδα έτσι όπως τα κατάφερε. Τώρα δεν είναι ο μόνος που θέλει τους παραπάνω, ειδικά τον πρώτο. Έ Θόδωρε?

+ Μια και είπα Παλλεσβιακός, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την επανεμφάνιση Καρτάλη στα Λεσβιακά γήπεδα. Βέβαια ο Προκόπης κουβαλάει τις «αμαρτίες» και τις συμπεριφορές που είχε όταν ήταν στην Καλλονή. Και τώρα αυτά πληρώνονται. Γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Καρτάλης έχει τιμωρηθεί με πέντε χρόνια απαγόρευσης εισόδου με οποιαδήποτε ιδιότητα από τους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτός ήταν ο λόγος που στον πάγκο με τον Παλλεσβιακό δεν εκτελούσε χρέη προπονητή, αλλά είχε δηλωθεί ως ποδοσφαιριστής και μάλιστα αγωνίστηκε κιόλας. Ωστόσο από ότι φαίνεται η ποινή αφορά και το κομμάτι αυτό κάτι που δεν ήξεραν στον Παλλεσβιακό και έτσι ο Καρτάλης στο αμέσως επόμενο παιχνίδι έκατσε στην εξέδρα. Δεν ξέρω την εξέλιξη που θα έχει η όλη υπόθεση, αλλά μάλλον φθηνά την γλύτωσε ο Παλλεσβιακός, γιατί αν ο Ανδρονικάς έκανε ένσταση θα την κέρδιζε. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό.

+ Ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Καλλονής (ποδοσφαιρικά) έχει δημιουργήσει και πολλές έχθρες. Μια από αυτές μόλις σκόραρε με τον Ανδρονικά του έριξε χοντρό βρίσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν παλιά κρυώματα από τότε που τον είχε παίκτη στην Καλλονή και οι φήμες λένε πως δεν του φέρθηκε και πολύ καλά τότε. Προκόπη, υπομονή, θα τα χεις αυτά και άλλοι σε περιμένουν στην γωνία…



+ Καλό θα ήταν εκεί στο Μόλυβο να μην τα ρίχνουν όλα στο γήπεδο. Εντάξει πρέπει να προστατεύσουμε τις επιλογές μας, αλλά και κάτι άλλο φταίει. Παρεπιπτόντως πάλι να αλλάξουν γήπεδο θέλουν εκεί στον Αρίων. Θα πάνε Αγ. Παρασκευή λέει. Τι να σας πω, ότι σας φωτίσει ο Θεός.

+ Πήρε τις προάλλες ο Μαμώλης τον Ψαρρόπουλο και τον πήγε στα Λουτρά. Να κάνει τi βρε Βασίλη? Αν ήθελες να είχες κάνει κάτι για το γήπεδο, να βάλεις έστω τις τουαλέτες, θα το είχες κάνει εδώ και 4 χρόνια που είσαι «Δήμαρχος». Τώρα σε έπιασε ο πόνος? Άσε το γήπεδο στον Σπανό, μια χαρά το πάει. Εκτός και αν δεν θες…

+ Πάμε και στα θέματα αθλητικών έργων που δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω, γιατί θα σκάσω πραγματικά. Βγαίνει ο Ψαρρόπουλος και λέει, στα σχέδια μας είναι να κάνουμε Κλειστό με μπαλόνι. Και γίνεται πρώτο θέμα. Δεν λέει ούτε που θα το κάνει, ούτε πως. Απλά ΘΑ το κάνουμε. Εγώ απλά να εξηγήσω, στον συμπαθή κατά τα άλλα Σταύρο, πως για να γίνει το συγκεκριμένο, πρέπει να βρεις κατάλληλο χώρο, να υπάρχει μελέτη και χρήμα. Και αν σκέφτεσαι Σταύρο μου να πάρεις τα 350 χιλιάδες ευρώ που είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απλά να σου πω επειδή εγώ τα ψάχνω πολύ αυτά, πως το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για το Κλειστό το υπάρχον. Και αν επίσης σκέφτεσαι να κάνεις προέκταση του υφιστάμενου, θα πρέπει πρώτα να λύσεις το ιδιοκτησιακό που είναι μανίκι αφού υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία. Άρα Σταύρο μου, λυπάμαι που στο λέω, αλλά Κλειστό με μπαλόνι, δεν μπορείς να κάνεις τόσο εύκολα όσο το λες. Και δεν θα προλάβεις κιόλας, γιατί σε λίγους μήνες θα φύγεις οπότε…

+ Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα αθλητικά έργα που ανακοινώνονται, με τον Πολιχνίτο, τα ταρτάν κτλ, για να μην σας μπλέξω με ένα – ένα έργο τι χρειάζεται και τι απαιτείται, θα σας πω μόνο τούτο. Όλα τα έργα αυτά θα τα κάνει ο Δήμος. Η Τεχνική υπηρεσία του έχει περιορισμένες δυνατότητες και δεν μπορεί να κάνει ούτε το 20% από αυτά που διαβάζεται. Το ότι κάποια δρομολογούνται και ξεκινάνε κάποιες διαδικασίες, δεν σημαίνει πως θα γίνουν κιόλας. Προσωπικά επειδή ξέρω τι γίνεται, αν γίνει 1-2 από αυτά και ευχαριστημένοι να μαστε. Έχετε μεγαλώσει πια καιρός να πάψετε να τρώτε το σανό. Και μάλιστα προεκλογικά που είναι πασπαλισμένος με μπαχαρικά και σωταρισμένα κρεμμυδάκια, σβησμένος με κρασί (γατάκι Πετριτζίκη).

Για το κολυμβητήριο Νίκο μου την άλλη εβδομάδα. Πάρε ανάσες για την Πέμπτη…

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα, αγωνιστικούς χαιρετισμούς…

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.