Υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με το ΚΙΝ.ΑΛ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Σ. Μαλελη σήμερα ήρθε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Παναγιώτη Χριστόφα

Παναγιώτης Χριστόφας, είναι η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για ένα στέλεχος της νέας γενιάς, που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη στην οποία επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών.

Η Χαρ. Τρικούπη εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα του Π. Χριστόφια εκτός από «αέρα ανανέωσης» μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας καθώς δεν έχει στενό κομματικό χρώμα.

Παράλληλα εκτιμάται ότι με την επιλογή αυτή η Φώφη Γεννηματά μεταδίδει ότι έχει διάθεση αξιοποίησης όλων των στελεχών του χώρου.  Ο κ. Χριστόφας στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Χριστόφας είναι 38 ετών, παντρεμένος με δυο παιδιά. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου και στη συνέχεια μέλος της διοίκησης του επιστημονικού συλλόγου πολιτικών μηχανικών και του περιφερειακού τμήματος ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός.

Ο 38χρονος Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λέσβου ανακοίνωσε ο ίδιος την υποψηφιότητα του μέσα από μια μακροσκελή ανακοίνωση στο προφίλ του στο facebook.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή το ΚΙΝ.ΑΛ μετά την συνδιάσκεψη των νομαρχιακών επιτροπών του θα εκδώσει και την σχετική ανακοίνωση με τα χρίσματα ανά περιφέρεια.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναγιώτη Χριστόφα:

Φίλες και φίλοι,

Το 2012, επέλεξα την αντίστροφη πορεία από αυτή που δυστυχώς έχουν αναγκαστεί να κάνουν πολλοί νέοι των νησιών μας.

Μετά τις σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα πρώτα επαγγελματικά βήματα, επέστρεψα στην πατρίδα μου τη Λέσβο για να εργαστώ και να δημιουργήσω την οικογένεια μου.
Στα χρόνια που ακολούθησαν είδα από κοντά την προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να κρατήσουν στα νησιά μας το νέο ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσουν οικονομίες ισχυρές και κοινωνίες με συνοχή και αλληλεγγύη.

Το αλληλέγγυο πρόσωπο των νησιών μας έγινε ιδιαίτερα εμφανές τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη στάση της πλειοψηφίας των πολιτών στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στα νησιά μας, θεωρώντας ότι αυτά αποτελούν την πύλη που θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας.
Οι μεγάλες ροές και οι άστοχοι χειρισμοί οδήγησαν όμως σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και τη μακρά προοδευτική παράδοση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Έξι χρόνια πλέον μετά την επιστροφή μου στο νησί, θεωρώ ότι ο ρόλος του θεατή ή του σχολιαστή των γεγονότων δεν μου ταιριάζει, όπως δεν ταιριάζει και σε κανένα συντοπίτη μου, πόσο μάλλον σε ανθρώπους της γενιάς μου που επέλεξαν να χτίσουν το μέλλον τους και να κάνουν πράξη το όνειρό τους στα νησιά μας.

Για το λόγο αυτό, πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του λαού του Βορειοανατολικού Αιγαίου στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να ενώσει, να αφυπνίσει όλες εκείνες τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις των νησιών μας, καθ’ υπέρβαση κάθε στενής κομματικής γραμμής, με μόνο γνώμονα την αλλαγή σελίδας στην περιφέρειά μας, προς μια κατεύθυνση ανθρωποκεντρική και αναπτυξιακή.
Στο πλαίσιο αυτό, καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πολιτική, αυτοδιοικητική, συλλογική ή εθελοντική έκφραση που εδράζεται στα νησιά μας και πιστεύει ότι το Βόρειο Αιγαίο μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον, να συστρατευθεί στην προσπάθεια για να πάρουμε τις τύχες των νησιών μας στα χέρια μας».