Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η υποβολή αιτήσεων για τη διάθεση κάδων Κομποστοποίησης απο τον Δήμο Λέσβου


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη διάθεση κάδων στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης, που υλοποιεί ο Δήμος Λέσβου


Συνολικά 2.550 οικιακούς κομποστοποιητές, τύπου «κήπου» θα παραχωρήσει ο Δήμος Λέσβου στους δημότες του, στα πλαίσια του Προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης που υλοποιεί.

Θα διατεθούν συνολικά 2.450 σε νοικοκυριά που διαθέτουν κήπο και 100 σε σχολεία που επιθυμούν να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Πρόκειται για κάδους ταχείας ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων, όπως απόβλητα φρούτων και λαχανικών, κουρεμένο γρασίδι, τεμαχισμένα φυτά, χόρτα, φύλλα, τσόφλια αυγών κλπ, από τα οποία θα παράγεται υψηλής ποιότητας κομπόστ για προσωπική χρήση του κάθε ενδιαφερομένου.
Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί μια σύγχρονη και αποτελεσματική πρακτική για τη μείωση των αποβλήτων και μια καλή επιλογή επεξεργασίας στην πηγή. Επίσης, αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο που διδάσκει στα νεαρά μέλη των οικογενειών, βασικές αρχές για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, τον κύκλο ζωής των υλικών και τη διαδραστικότητα του φυσικού κόσμου.

Για την παραχώρηση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων που πληρούν τα κριτήρια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης που βρίσκεται στο σύνδεσμο http://www.mytilene.gr/kompost.

Στον παραπάνω σύνδεσμο, θα βρείτε επίσης χρήσιμες και αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα.

Για περαιτέρω πληροφορίες και την επίλυση προβλημάτων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λέσβου που υποστηρίζει το πρόγραμμα και στο τηλέφωνο  22510 25555.

Ο ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΖΑΝΟΣ