Αύριο η τελετή λήξης του AegeanDocs στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με λάμψη από τα βραβεία Οscar και Emmy


AegeanDocs -Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών ντοκιμαντέρ


Με λάμψη από τα βραβεία Οscar και Emmy ολοκληρώνεται  το 6o AegeanDocs την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις  7 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αιγαίου υποδέχεται την ταινία “My Enemy, My Brother/Ο Eχθρός μου, Ο Αδελφός μου της Ann Shin παρουσία της παραγωγού Danielle Turkov.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα βραβεία του 6ου AegeanDocs και το βραβείο του καλύτερου δημιουργού από τη Λέσβο.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι σπουδαστές / εκπαιδευόμενοι των Εργαστηρίων του AegeanDocs που θα παρακολουθήσουν τη συζήτηση με την Danielle Turkov θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης 

“My Enemy, My Brother  «Ο Eχθρός μου , Ο Αδελφός μου» της Ann Shin

Περίληψη

 «O Εχθρός μου,  ο Aδελφός μου» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία δύο ανδρών , που πολέμησαν για τις πατρίδες τους στον πόλεμο, Ιράν-Ιράκ. Έμειναν πιστοί στον όρκο τους , αλλά η ανθρωπιά που κατάφεραν να διασώσουν μέσα τους τους έκανε φίλους καρδιακούς, «αδελφοποιτούς»,  για μια ζωή. Ο Ζαχέντ, ένας Ιρανός επιστρατευμένος έφηβος είχε σώσει τη ζωή του τραυματία Ιρακινού Ναζάχ. Συναντήθηκαν ξανά στο Βανκούβερ, στον Καναδά  30 χρόνια μετά . Στην ταινία κάνουν  ένα συναισθηματικό ταξίδι, που τους φέρνει στην καρδιά των σημερινών συγκρούσεων σε μια περιοχή που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο και το ISIS. Η αναζήτηση τους είναι μια εκπληκτική επιβεβαίωση της λύτρωσης που φέρνει ο ανθρωπισμός.