Με λαμπρότητα η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2018 Ε΄ΕΣΣΟ στο ΣΥΠΟ Μυτιλήνης (pics)

Με λαμπρότητα η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών


Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες έδωσαν όρκο τιμής και πίστης προς την πατρίδα και την ελευθερία στην χθεσινή, Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, τελετή ορκωμοσίας, που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο στο 221 ΤΕ λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για νεοσύλλεκτους, της 2018 Ε΄ ΕΣΣΟ, προερχόμενους από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας, που κατατάχθηκαν μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος κατάταξης, δηλαδή με την κατάργηση των γνωστών κέντρων εκπαίδευσης και την δημιουργία των σημείων υποδοχής οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Οι νέοι οπλίτες είχαν παρουσιασθεί στο ΣΥΠΟ Λέσβου, που λειτουργεί στο στρατόπεδο του «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΚΡΗ ΜΙΧΑΗΛ» στην Κράτηγο Μυτιλήνης 

Στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία ας σημειωθεί έγινε με θρησκευτικό, αλλά και πολιτικό όρκο για όσους είχαν εκφράσει σχετική επιθυμία, παρέστησαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και πλήθος γονέων και συγγενών από τη Λέσβο και άλλες περιοχές της χώρας.Την ημερήσια διαταγή του κέντρου διάβασε ο δ/κτης του 221 ΤΕ συνταγματάρχης Χατζηστυλιανου Ευστρατιος και το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ. Σταύρος Τσερπες. Της Τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, και ο Μητροπολίτης Μηθυμνης κος Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Στρατού, των Τοπικών Αρχών, καθώς και οικείοι των Νεοσυλλέκτων.

Μετά το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρήλασαν στο χώρο της Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ ακολουθησε μικρή δεξίωση στα εστιατόρια της μονάδας για συγγενείς, οπλίτες, εκπροσώπους των ΜΜΕ, αρχών κτλ.

Ανάλογες τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλα τα σημεία υποδοχής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκαν κατατάξεις νέων στρατιωτών και συγκεκριμένα στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και σε δυο σημεία κατάταξης της Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Τσουπής, παρέστη χθες το πρωί εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, στην Τελετή Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2018 Ε ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Υπλγου (ΠΖ) Μιχαήλ Μακρή».

Ο κ. Τσουπής, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή για τους νεοσύλλεκτους, που καλούνται να συνεχίσουν την υψηλή αποστολή των ενόπλων δυνάμεων. Και οι γονείς τους, όμως, πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που τα παιδιά τους υπηρετούν την πατρίδα. Ευχήθηκε στους νέους οπλίτες υγεία, καλή και παραγωγική θητεία, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν επάξια και με υψηλό φρόνημα στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.