Και νέες..υποσχέσεις της ΚΤΥΠ για τα 8 σεισμόπληκτα σχολεία στη Λέσβο τα οποία παραμένουν κλειστά

Μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται στην ολοκλήρωση από τη μεριά των Κτιριακών Υποδομών , των στατικών μελετών

Μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται στην ολοκλήρωση από τη μεριά των Κτιριακών Υποδομών , των στατικών μελετών που απαιτούνται για να προχωρήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας για την έναρξη των επισκευών στα 8 σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017 και τα οποία παραμένουν κλειστά.

Ήδη έχει ανατραπεί δυο φορές ο προγραμματισμός των ΚτΥπ για τα σχολεία αυτά και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ιωάννης Χαρωνίτης μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου αναγνώρισε την μεγάλη καθυστέρηση την οποία απέδωσε στην ελλιπή στελέχωση με μηχανικούς της εταιρίας,  μετά την κινητικότητα υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι «μέχρι το Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι στατικές μελέτες και θα προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών» ενώ όπως είπε στο σταθμό μας και ίδιος θα μεταβεί στο νησί για το σκοπό αυτό το Νοέμβριο.



Πρόκειται για τα σχολεία :

ΕΠΑΛ Πλωμαρίου
Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου
Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου
Νηπιαγωγείο Πολυχνίτου
Νηπιαγωγείο Τρύγονα και
Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς
τα οποία έχουν μικρότερες ζημιές από το σεισμό και η αποπεράτωσή τους , όταν και όποτε ξεκινήσει, θα διαρκέσει λίγους μήνες

Ενώ για τα σχολεία

Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και
Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου
απαιτούνται επιπλέον διαδικασίες αφού είναι κηρυγμένα διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού και φυσικά περισσότερος χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών. Ειδικά για το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές σε δομικά του στοιχεία , για τα επόμενα χρόνια οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το σχολείο δε θα έχει παραδοθεί στα παιδιά .

Για τα 8 σχολεία εκκρεμεί:

η σύνταξη των στατικών μελετών,
η υποβολή σχετικών φακέλων με όλες τις μελέτες στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Λέσβου, για την έκδοση των αντίστοιχων οικοδομικών αδειών,
η δημοπράτηση του έργων και
η εκτέλεση των εργασιών,

Στις αρχές του χρόνου δεσμεύτηκαν 3,4 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες επισκευής των εν λόγω σχολείων.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ