Διατάχτηκε ΕΔΕ-Στις υπηρεσίες τους 4 αστυνομικοί από το ΚΥΤ της Μοριας για βίαιη συμπεριφορά σε ηλικιωμένη πρόσφυγα- Σε διαθεσιμότητα ο ένας (vid)

Άμεσα αντανακλαστικά από την ΕΛ.ΑΣ

Άμεσα αντανακλαστικά από την ΕΛ.ΑΣ που μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ και του βίντεο της Ιταλικής τηλεόρασης με εντολή του αρχηγού διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ , ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα οι αστυνομικοί.

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.Δείτε τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί, μετά το 31ο δευτερόλεπτο.


Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi από την αποστολή μας στη Λέσβο για την ιταλική δημόσια τηλεόραση. Προβάλλεται σήμερα 20/10 στις 23.15 Ιταλίας στο RAI tg2.