Η κατάθεση του αστυνομικού που αν και εκτός υπηρεσίας ακινητοποίησε μεσημεριάτικα 16χρονο μετανάστη που έκλεβε κινητά στην Μυτιλήνη (vid)

Η κατάθεση διαψεύσει πλήρως διάφορα αριστερά προπαγανδιστικά ΜΜΕ της Ελλάδας που μιλούν για αυτοδικία και παρομοιάζουν το περιστατικό στην Μυτιλήνη με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Αθήνα.

Πολίτης που έπεσε θύμα κλοπής απο ανήλικο Μαροκινό στη Λέσβο τον καταδίωξε και μαζί με έναν αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον παραδώσουν στις αρχές.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, το συμβάν σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ ο 16χρονος που βρίσκεται πεσμένος στην άσφαλτο, προβάλλει αντίσταση, φωνάζοντας στα αγγλικά «Αστυνομία».

Η κατάθεση του αστυνομικού 

Στην κατάθεση του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, ο αστυνομικός ο οποίος αν και εκτός υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε στις φωνές των πολιτών και τις εκκλήσεις του θύματος για βοήθεια, είπε στους συναδέλφους του πως: «Ειμαι αστυνομικος, φέρω τον βαθμό του αστυφύλακα και υπηρετώ με απόσπαση στο ΚΥΤ Μόριας. Σήμερα, 20.10.18 και περί ώρα 13:30, οντας εκτός υπηρεσίας, βρισκόμουν στον εμπορικό λιμένα Μυτιληνης. Ανωτέρω χρόνο είδα ένα αλλοδαπό άτομο να αφαιρεί μέσα απο Ι.Χ το οποιο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ο. Ελυτη, ένα αντικείμενο και να τρέπεται σε φυγή. Άμεσα άρχισα να τον καταδιώκω μαζί με τον ιδιοκτήτη του εν λόγω Ι.Χ όπου κάποια στιγμή πέταξε στο έδαφος ενα κινητό τηλέφωνο το οποίο πιθανόν είχε αφαιρέσει. Συνέχισα να τον καταδιώκω όπου έξωθεν του δημαρχείου επί της οδού Π. Κουντουριώτου, τον ακινητοποίησα. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία όπου προσήγαγε το εν λόγω άτομο στην υπηρεσία σας και μου γνωστοποιήσατε οτι πρόκειται για τον Α.G γεννηθέντα 15.9.2002 στο Μαρόκο».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, προχθές (20-10-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προχθές το μεσημέρι, ο 16χρονος αφαίρεσε από αυτοκίνητο 60χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε δημοτική οδό στην παραπάνω περιοχή, ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας -215- ευρώ.

Το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.


ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ αποκλειστικό ρεπορτάζ