Σ. Καραγεωργιου: «Η Δημοτική Αρχή Γαληνού έχει χάσει τον έλεγχο του Δήμου Λέσβου και βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης» (vid)


Ανακοίνωση του Στρατή Καραγεωργιου


Η Δημοτική Αρχή Γαληνού έχει χάσει τον έλεγχο του Δήμου Λέσβου και σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης. Όλα αυτά σε βάρος του νησιού μας και των κατοίκων του.

Είναι τουλάχιστον ντροπή ο Δήμαρχος Λέσβου να ψάχνει σήμερα αόρατους εχθρούς για την κατάσταση που ο ίδιος προκάλεσε στην παράταξη του, αλλά κυρίως για την κατάσταση στην οποία οδήγησε το νησί μας.

Η παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντα στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει, τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής που αφορούν το καλό της Λέσβου. Δεν έχουμε όμως καμία διάθεση να στηρίξουμε τις προσωπικές επιλογές ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής και ακόμα περισσότερο να στηρίξουμε λάθος επιλογές της Δημοτικής αρχής που καταστρέφουν το νησί μας.

Ο Δήμαρχος αντί να ψάχνει φαντάσματα και αόρατους εχθρούς θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Όπως επίσης, αν χρειάζεται βοήθεια για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του, συνετό θα ήταν να την αναζητήσει ανάμεσα στους μέχρι χθες συνεργάτες του.

Αλήθεια

Όταν όλη η Λέσβος απεργούσε και διαδήλωνε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκείνος δεν ήταν που τον υποδεχότανε και τον χειροκροτούσε στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας;
Όταν η Λέσβος καταστρεφόταν από τη παράνομη μετανάστευση εκείνος δεν ήταν που υποδεχόταν τον κύριο Καμμένο με λουλούδια και εκτελούσε κάθε πρόσταγμα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ.; Εκείνος δεν ήταν που παραχωρούσε εκτάσεις του Δήμου Λέσβου να τις διαχειρίζονται Μ.Κ.Ο.;

Τόσα εκατομμύρια ευρώ που κάθε τόσο διαφήμιζε στα Μ.Μ.Ε. ότι θα πάρει από τη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. για να φτιάξει πάρκα, παιδικές χαρές, κολυμβητήρια κ.α. που πήγαν; 

Σε αυτούς λοιπόν τους συνεργάτες ίσως πρέπει να ψάξει για βοήθεια τώρα!

Η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει, γιατί δεν αξίζουμε αυτή την κατάσταση.

Δεν μας αξίζει να βλέπουμε τα πάρκα, τις πλατείες, τους δημοτικούς χώρους, το κολυμβητήριο και το κεντρικό μας λιμάνι, να μετατρέπονται κατά καιρούς σε ανοιχτά «hot spot».
           
Δεν μας αξίζει η υπόλοιπη Ελλάδα να υποδέχεται φέτος εκατομμύρια τουρίστες και εμείς εδώ, να αγωνιούμε για το αν θα έρθει ή όχι κάποιο charter στο νησί μας.
           
Δεν μας αξίζει να κλείνουν κάθε τόσο οι δρόμοι και οι πλατείες από διαμαρτυρόμενους..
           
Δεν μας αξίζει οι δομές υγείας του νησιού μας να υπερφορτώνονται από περιστατικά που δεν θα υπήρχαν αν δεν γινόταν αυτή η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού μας.
           
Δεν μας αξίζει, τέλος, η αγνή αλληλεγγύη που δείξαμε ως άνθρωποι απέναντι σε συνανθρώπους μας να μετατρέπεται από ορισμένους σε εμπορευματοποιημένη «αλληλεγγύη», η οποία κάποιες φορές εξελίσσεται και σε αυτοσκοπό.
           
Ως πότε κύριε Γαληνέ θα κρύβεστε πίσω από απροσδιόριστα φαντάσματα που δήθεν δυσκολεύουν το έργο σας;
           
Ως πότε θα κρύβετε την ανυπαρξία έργου και οράματος για τον τόπο μας πίσω από ανασχηματισμούς, τακτικισμούς, μεταγραφές και διαγραφές;
           
Δυστυχώς κύριε Γαληνέ ο αυτοδιοικητικός χρόνος που σας απομένει είναι ελάχιστος, η ζημιά που έχετε διαπράξει μέχρι τώρα στο τόπο μας είναι τεράστια και, βέβαια, δύσκολα αναστρέψιμη.
           
Μόνο που ο Λεσβιακός λαός, έχει ήδη χρεώσει αμετάγκλητα την σημερινή κατάσταση τόσο σε σας όσο και στους κυβερνώντες και θα εκφραστεί κατάλληλα τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις εθνικές εκλογές.

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΣΒΟΥ