Συνύπαρξη « Ο σταυρός…. που θυμίζει τάφο πάνω από την παραλία Απελη Μυτιλήνης αποτρέπει τους μετανάστες να κολυμπήσουν»

Επιστολή.. που εξοργίζει τους κατοίκους της Λέσβου απέστειλε η Συνύπαρξη προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης με κοινοποίηση στα ΜΜΕ..

ΥΓ: Σε λίγο θα τους πειράζουν και οι σημαίες που είναι αναρτημένες στα δημοτικά κτήρια η στα σπίτια των κάτοικων…. Είπαμε όχι στους φασίστες οκ, όχι στους ρατσιστές οκ.. αυτό όμως πάει πολύ..Σας παρουσιάζουμε αυτούσια την επιστολή χωρίς περαιτερω σχολιασμό:

Προς κ. Λιμενάρχη Μυτιλήνης
           κ. Δήμαρχο Λέσβου
κοιν.    ΜΜΕ                                       

            Κύριε  Δήμαρχε Λέσβου
            Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού  τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.

Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης
Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου
Πρόεδρος