"Το ψάρι των Μιστεγνων"- Ένα ψάρι από πλαστικά της θάλασσας.. (pics)

Ένα τεράστιο ψάρι από ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν δυο Βελγίδες μαζί με κάτοικους εθελοντές που ζουν τα τελευταία χρόνια στα Μιστεγνά!


Μένοντας στο χωριό μια Ελληνίδα κάτοικος αποφάσισε να βάλει μια αφίσα στο λιμανάκι του χωριού που θα ενημερώνει τον κόσμο πόσο χρόνο θέλουν να διαλυθούν το σκουπίδια στη θάλασσα.

Η αφίσα έγινε αφορμή και δύο Βελγίδες είχαν την ιδέα να φτιάξουν από τα σκουπίδια κατασκευές.

Δημιούργησαν μια σελίδα "Προστατεύω με ψαροδημιουργιες", η οποία απέκτησε πολλούς φίλους και πάρα πολλοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στις κατασκευές!

Η πρώτη κατασκευή η ιδέα του ψαριού. Μάζεψαν πλαστικά από τη θάλασσα και τις ακτές και βοήθησαν τις Βελγίδες και το έφτιαξαν!!!

Για να είναι νόμιμοι ζήτησαν άδεια από το Λιμενικό ταμείο για να το τοποθετήσουν στο στηθαίο του λιμανιού(Τέλη Ιουλίου) .

Τέλος Αυγούστου το Λ.Τ απάντησε αρνητικά διότι είναι "επικίνδυνο και εμποδίζει την ευρυθμη λειτουργία του λιμένα".

Ευτυχώς το "ψάρι" τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο, το μήνυμα πέρασε στον κόσμο, όπως τονίζουν οι εθελοντές «εμείς θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο με μια κατασκευή ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή δεν θα βρίσκουμε σκουπίδια για να μαζέψουμε!!!!!!»


Όπως λένε και οι ίδιες στην σελίδα τους στο facebook «Προστατεύω με Ψαροδημιουργίες » σκοπός του γκρουπ είναι να δημιουργήσουμε έργα τέχνης από σκουπίδια που βρίσκουμε στην παραλία, πλαστικά, κουτιά αλουμινίου, μπουκαλάκια κλπ ώστε να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στο περιβάλλον και κυρίως τις θάλασσες μας».