Αποστολή μεγάλης ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης στους μετανάστες της Μοριας από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει, ακόμη, πως εστιάζει σε ανατροφοδοτούμενες δράσεις για την ανακούφιση εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη

Σε νέα αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στη Μόρια της Λέσβου, προχωρά η περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, που συνιστά μια αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης "καλή πρακτική", συνεχίζει τη διευρυμένη δράση του ενισχύοντας συστηματικά δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα».Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά ξανά σε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στη Μόρια της Λέσβου, παραδίδοντας 3.000 κουβέρτες, 600 υπνόσακους και 3.000 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει, ακόμη, πως εστιάζει σε ανατροφοδοτούμενες δράσεις για την ανακούφιση εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σε στιγμές προσωπικής απόγνωσης, ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, και έχοντας χάσει, πολλές φορές, τα ίχνη των οικογενειών τους.

«Μια φιλόξενη αγκαλιά στήριξης, αλληλεγγύης και ανακούφισης. Κόντρα στη μονότονη παραφωνία, όσων βλέπουν "λαθραίους ανθρώπους", εκεί όπου η Ελλάδα σηκώνει το βάρος για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης», καταλήγει η περιφέρεια Αττικής.


Πηγή: www.voria.gr