ΝΟΔΕ Λέσβου «Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. μετέτρεψε τη Λέσβο σε ένα άλλο Αλκατράζ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έχει καταφέρει με την πολιτική της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, να μετατρέψει τη Λέσβο σε ένα άλλο Αλκατράζ. Μία φυλακή που εγκυμονεί, διαρκώς,  προβλήματα ασφάλειας τόσο στους πολίτες του νησιού μας, όσο και στους ίδιους τους μετανάστες - πρόσφυγες.

Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει:

Να νιώθουν ανασφάλεια οι πολίτες της Λέσβου και να οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές,  που «γαλουχούνται» από τη κυβέρνηση στη προσπάθεια αυτής να επιφέρει την πόλωση προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.

Να κινδυνεύει με αλλοίωση η δομή του πληθυσμού, ενός ακριτικού νησιού της χώρας, με ότι εθνικές συνέπειες, αυτή, μπορεί να επιφέρει. 

Να δυσφημείται το νησί μας με τις εικόνες που εμφανίζονται καθημερινά στα Μ.Μ.Ε., από το hot- spot της Μόριας.  

Να ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας οι μετανάστες – πρόσφυγες.
Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ξεκάθαρες από τη αρχή του προβλήματος:

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήματος ασύλου. Τα αιτήματα ασύλου πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός 6 εβδομάδων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Και από τη στιγμή που ένα αίτημα θα απορρίπτεται σε πρώτο βαθμό, θα πρέπει αυτός του οποίου το αίτημα έχει απορριφθεί, να πηγαίνει σε κλειστό κέντρο φύλαξης.

Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος.

Πιστοποιημένο Μητρώο όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ξεκάθαρος έλεγχος της δράσης τους, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου πολιτικής για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, έτσι ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς ο καθένας τι κάνει, που το κάνει και πως πρέπει να κινείται.
Φύλαξη και προστασία των συνόρων τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. Σύνορα υπάρχουν στη ξηρά, σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα, η φύλαξη των οποίων είναι όρος εθνικής κυριαρχίας.
Η διαμόρφωση μιας σωστής και συγκροτημένης ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανομής βαρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο χρήματα αλλά και δίκαιο επιμερισμό βαρών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των νησιών που έχουν υποστεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση από αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια. 
   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ