Στον Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης μαζί με τον Βασίλη Τεντόμα

Τον Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης μαζί με τον Βασίλη Τεντόμα, συντονιστή των ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στη Λέσβο.


Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τα προγραμματισμένα μεγάλα έργα στο νησί, όπως αυτό της Νότιας Παράκαμψης της Μυτιλήνης, την επανεκκίνηση των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και την ολοκλήρωση των έργων του λιμανιού του Σιγρίου.

Ο κ. Δέδες ενημέρωσε τον βουλευτή πως τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου και πως σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις σχετικά με τα έργα αυτά.

Ο κ. Πάλλης ζήτησε από τον Γ.Γ. Υποδομών επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί νέα  συνάντηση παρουσία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των έργων που έχει χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Υποδομών μέσω του Δήμου, αλλά και να διερευνηθούν πιθανές χρηματοδοτήσεις νέων έργων.


Επίσης, ο κ. Τεντόμας έθεσε υπόψη του κ. Δέδε τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) σχετικά με την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και των πληγεισών περιοχών της Λέσβου. Ο κ. Δέδες ανέφερε πως η ΔΑΕΦΚ έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασιών τους τελευταίους μήνες, λόγω κυρίως των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο θα λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ομαλοποιηθεί σταδιακά ο ρυθμός αποκατάστασης των υπόλοιπων πληγεισών  περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου.