Σύσκεψη για την επιβολή προστίμων στα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας


μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου


Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα την επιβολή υψηλών προστίμων στα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Φορέα κ. Παναγιώτης Τατάκης,  ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο τουριστικός Πράκτορας κ. Παναγιώτης Παντελόπουλος, εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλλης και ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιχαλακέλλης.

Ακούστηκαν οι απόψεις όλων, και όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχουν ατέλειες και ασάφειες του υφιστάμενου νόμου, όπου θα διορθωθούν με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή.

Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, βεβαιωμένα και μη, οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα βρεθεί ο τρόπος, ώστε αυτά να μην επιβληθούν.

Η έκβαση της υπόθεσης δείχνει ότι βαίνει προς επίλυση και θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος διακοπής της σύνδεσης με τα απέναντι παράλια και της απώλειας του τουριστικού ρεύματος που με τόσο κόπο «χτίστηκε».