Αφιερωμένα στην μνήμη του Νίκου Μαλλή και του Ντόρη Αραμπατζή τα φετινά πρωταθλήματα Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Λέσβου

Στην μνήμη του Νίκου Μαλλή και του Ντόρη Αραμπατζή θα είναι αφιερωμένα τα φετινά πρωταθλήματα Παίδων και Νέων της ΕΠΣΛ, τα οποία θα έχουν την επωνυμία των δυο αδικοχαμένων ανδρών που άφησαν  ο καθένας με τον δικό του τρόπο την σφραγίδα του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο. 


 Τα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες των παραπάνω Πρωταθλημάτων οφείλουν, μέσα στην προθεσμία που καθορίζεται με την Προκήρυξη, να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ. Λέσβου έγγραφη δήλωση συμμετοχής στα Πρωταθλήματα, η οποία θα είναι δωρεάν πλην των περιπτώσεων σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή με δύο ομάδες, όπου για την δεύτερη ομάδα θα καταβάλλεται το ποσό των 30 ευρώ. Η δήλωση συμμετοχής και για τα δύο πρωταθλήματα πρέπει αυστηρά να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 01/10/2018. H κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 03-10-18, στις 18.00, στα γραφεία της ΕΠΣΛ.

Ένα σωματείο μπορεί να συμμετάσχει από κοινού με 2ο σωματείο με δελτία ΕΠΟ οι νέοι και ειδικό δελτίο Ε.Π.Σ.Λ. οι παίδες, το οποίο θα είναι θεωρημένο για το 2018-2019,  διάρκειας 1 έτους, χωρίς δικαίωμα του παίκτη που φέρει το δελτίο Ε.Π.Σ.Λ. να αγωνιστεί σε άλλο σωματείο για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Σωματεία που έχουν στο τμήμα Νέων αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που δεν είναι κάτοχοι δελτίου ΕΠΟ μπορούν να αγωνιστούν κατ’ εξαίρεση με ειδικό δελτίο ΕΠΣΛ, το οποίο θα εκδίδεται αφού πρώτα έχει ξεκινήσει η διαδικασία (κατάθεση αρχικών δικαιολογητικών) για την έκδοση δελτίου ΕΠΟ.  Τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και με 2η ομάδα με την ίδια επωνυμία (Α και Β σωματείο) και θα τοποθετηθούν σε διαφορετικό όμιλο, εφόσον το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Ο διαιτητής του αγώνα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την συμμετοχή ποδοσφαιριστή που δεν πληροί τις προϋποθέσεις αυτού του άρθρου. Οι ημερομηνίες που θα αρχίσουν οι αγώνες Πρωταθλήματος που περιλαμβάνονται σε αυτή την Προκήρυξη έχουν ως εξής: Νέων: 13 – 14 Οκτωβρίου 2018, Παίδων: 20 – 21 Οκτωβρίου 2018. Η λήξη των Πρωταθλημάτων ορίζεται το αργότερο μέχρι τις 30/04/2018.  Οι συναντήσεις αυτών των πρωταθλημάτων θα είναι διπλές, η μία θα γίνεται στην έδρα της μιας ομάδας και η άλλη στην έδρα της αντίπαλης, εφόσον διαθέτουν γήπεδο. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις. Στην α’ φάση όλες οι ομάδες θα δημιουργήσουν έναν όμιλο και αν είναι μεγάλος ο αριθμός των συμμετεχόντων, 2 όμιλοι με κλήρωση ή με γεωγραφικά κριτήρια. Στη β’ φάση οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου θα αγωνισθούν χιαστί. Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε έναν όμιλο οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα αγωνισθούν ως ακολούθως 1-4 και 2-3 και οι νικητές θα αγωνισθούν στον τελικό. Στην γ’ φάση οι νικητές των χιαστί αγώνων θα αγωνιστούν στον τελικό του πρωταθλήματος, όπου και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής.


Θα ακολουθήσει συμπληρωματική προκήρυξη μετά την οριστικοποίηση των δηλώσεων συμμετοχής. Εφόσον χρειασθεί στην τελική φάση των αγώνων θα υπάρχει συνδιοργάνωση της ΕΠΣΛ και του Δήμου Λέσβου. Ο τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση των ομάδων που θα συμμετέχουν και θα είναι διάρκειας 80’ λεπτών για τους νέους και 70’ λεπτών για τους παίδες (2 ημίχρονα των 40’ λεπτών και 35’ λεπτών αντίστοιχα) χωρίς παράταση. Σε περίπτωση ισοπαλίας κατά την κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες οδηγούνται απ’ ευθείας στην διαδικασία των πέναλτι.  Στο πρωτάθλημα Νέων μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές γεννηθέντες το 2003-2004 και μέχρι τρεις ποδοσφαιριστές προαιρετικά γεννηθέντες τα έτη 2005-2006 στην ενδεκάδα. Σε αυτό των Παίδων, το έτος 2005-2006 και μέχρι τρεις ποδοσφαιριστές προαιρετικά γεννηθέντες τα έτη 2007-2008 στην ενδεκάδα.