Χριστιάνα Καλογήρου: «Κάνεις δεν μας ακούει- Είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών»

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «2000 FM» της Σάμου, αναφερόμενη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών και είναι χρέος της ελληνικής πολιτείας που έχει την αρμοδιότητα, να προβεί σε άμεσες ενέργειες, αλλά φοβάμαι ότι κανείς δεν μας ακούει. Όταν είχε έρθει ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης του Βορείου Αιγαίου είχα πει ενώπιον όλων και του πρωθυπουργού: Δεν μας ακούτε.

Η πραγματικότητα είναι δύσκολη και πιεστική, αφού περισσότεροι από 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και είναι γνωστό ότι η υπερσυγκέντρωση ανθρώπων θέτει πάντα και θέματα ασφάλειας υπό την ευρεία έννοια», είπε μεταξύ άλλων η κα. Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη ενότητας, σημειώνοντας: «Η δύναμή μας είναι η ενότητα και με πνεύμα ενότητας οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε ζητήματα αυτής της κατηγορίας που απαιτούν επίγνωση και σοβαρότητα για την αντιμετώπισή τους».