Στην Μυτιλήνη Γερμανοί μαθητές και καθηγητές μουσικού σχολείου του Ντεμίν- Μεγάλη συναυλία στο δημοτικό θέατρο

Η μουσική ενώνει Έλληνες και Γερμανούς μαθητές


Το πρόγραμμα «Η Μουσική ενώνει» που ξεκίνησε το 2017, μεταξύ των μουσικών σχολείων της Μυτιλήνης και του Ντεμίν της Γερμανίας, κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης,

Η πολυπληθέστερη σύμπραξη -160 μαθητές και μαθήτριες- υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πρόκειται να παραστεί στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.00, ερμηνεύοντας έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε ελληνικό και γερμανικό στίχο. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν η ευρωπαϊκή χορωδία, η κλασική ορχήστρα και το σύνολο μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Goethe του Demmin της επαρχίας Mecklenburgische Seenplatte σε μια διοργάνωση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Υπεύθυνοι καθηγητές και συντονιστές του προγράμματος είναι: Βερβέρης Αντώνης, Γιαννακού Ιωάννα, Γκαρτζοπούλου Μαρία, Καραγιάννη Νάντια, Κολέτσα Δανάη, Παναγιωτάρας Χρήστος, Παραδεισιάδη Βανέσσα και Τριχόπουλος Γιώργος.


Οι 80 φιλοξενούμενοι Γερμανοί μαθητές και καθηγητές θα μείνουν στη Λέσβο το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα του νησιού.