92 αθλητές από 30 χώρες στην Μυτιλήνη- Ξεκιναει στις 22/09 το 10ο Διεθνές τουρνουά τένις «COSMOTE MYTILENE JUNIOR CUP 2018»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ  (ΤΕΝΙΣ)


Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στην πόλη της Μυτιλήνης  το 10 κατά σειρά Διεθνές τουρνουά τένις με την ονομασία COSMOTE MYTILENE JUNIOR CUP 2018 .

Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της περιφέρειας Β. Αιγαίου. Οι αγώνες θα διαρκέσουν 8 ημέρες , μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή αυτήν την στιγμή ανέρχονται στους 92- από 30 χώρες, είναι ηλικίας από 16 έως  18 ετών  και οι περισσότεροι είναι  μέλη των εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Από φέτος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα  υπάρχει το νησί της Λέσβου και θα προβάλλεται στις 204 χώρες μέλη της ITF.

Θα δώσουμε την ευκαιρία  στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν  μέσα στην χώρα τους, έχοντας έτσι ευνοϊκότερη μεταχείριση και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος για αυτούς.

•           Ένα εκατομμύριο ημερησίως  θα είναι οι επισκεψιμοτητες στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο κάνοντας την Μυτιλήνη  μητρόπολη του παγκοσμίου τένις.

•           Όλοι οι αθλητές που θα έρθουν στο νησί μας ,θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές ,προβολής και διαφήμισης του νησιού μας.

•           Θα δώσουμε την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό της  πόλης μας, αλλά και σε μικρά παιδιά σχολείων  ,να  απολαύσουν δωρεάν αγώνες ποιότητας ,αλλά   και να δουν από κοντά μεγάλους αθλητές που αποτελούν υγιή πρότυπα.

Το  σπουδαιότερο είναι ότι  οι 200 και πλέον αθλητές – συνοδοί- προπονητές που θα έρθουν στην Μυτιλήνη και θα διαμείνουν  στην πόλη μας  με δικά τους έξοδα για 10 μερες,   θα τονώσουν  την οικονομία της πολης μας.

Με μια πρόχειρη εκτίμηση  θα εισέλθουν στην Μυτιλήνη  200.000  ευρω συνάλλαγμα, δίνοντας μια οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες του νησιού μας.

Οι  αγώνες αυτοί,  είναι μια συλλογική προσπάθεια της Γ.Γ. Αθλητισμού, της Ε.φ.Ο.Α (ΟμοσπονδίαΤένις), του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου που είναι και ο φορέας υλοποίησης και στηρίζεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό  από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου , τον Δήμο Λέσβου μαζί με το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού κ τουρισμού που παρείχε   την υλικοτεχνική υποστήριξη του χώρου – ανακαίνιση γηπέδων και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, την Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιώτικης Πολίτικης που ανέλαβε το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε σχολεία του νησιού και  την Cosmote ως κύριου χορηγού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που προσφέρει νέες προοπτικές στον τόπο μας με οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά οφέλη  ,δίνοντας μια νέα αναπτυξιακή διάσταση κάτι που το έχουμε ανάγκη ως τοπική κοινωνία. 

Οι αγώνες  θα διεξαχθούν  στο Κέντρο Αντισφαίρισης Ν. Λέσβου στην Νεάπολη Μυτιλήνης εντός Κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ. Έχουν  ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με την δομή φιλοξενίας μεταναστών και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το φίλαθλο κοινό .


Για περισσότερες πληροφορίες όπως , πρόγραμμα αγώνων, προσκλήσεις, αναπτυξιακό πρόγραμμα για παιδιά, οι πολίτες του νησιού μας, μπορούν να επικοινωνούν με τον Διευθυντή αγώνων κ ΤΣΑΚΙΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ- 6944652750 ή στο τηλ του ομίλου 2251061602.