Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού χειμάρρων στην Λέσβο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου


Σε έργα καθαρισμού χειμάρρων η Χριστιάνα Καλογήρου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 20/09 έργα καθαρισμού χειμάρρων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις εξής Δημοτικές Ενότητες:

Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην Αγία Μαρίνα, στο Πληγώνι, στην Παναγιούδα και στη Μόρια. 
Γέρας, στον Μεσαγρό, στον Παπάδο στον Παλαιόκηπο και στον Πλακάδο.
Θερμής, στον χείμαρρο Τενέγια.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται τόσο με ίδια μέσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσο και με εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη και γίνονται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων για τον καθαρισμό και την αστυνόμευση των χειμάρρων περιήλθε πλήρως στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τον Αύγουστο του 2018 με την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη». 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας κ. Αντώνη Νέστορα, Παπάδου κα. Ρούλα Πρωτούλη, Σκοπέλου κ. Παναγιώτη Μύστακα, Πλακάδου κ. Στρατή Σαμιώτη και συζήτησαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Με τα περιορισμένα μέσα που έχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ιδίως σε ανθρώπινο δυναμικό, έχοντας ως προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία κάνουμε το καλύτερο δυνατό με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι προγραμματισμένες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του νησιού. Παράλληλα, αντίστοιχες εργασίες γίνονται και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας».

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται έκκληση προς τους κατοίκους των νησιών να μην πετούν μπάζα, απορρίμματα, οικοσκευές και λοιπά αντικείμενα στα ρέματα, ώστε να διαφυλαχθεί το έργο του καθαρισμού και να αποφευχθεί η πρόσθετη επιβάρυνση κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων.