Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου


Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Με την ευκαιρία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου καλή προόδο.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσήλωση στο στόχο και πίστη στον εαυτό μας. Η θέληση για δημιουργία είναι η κινητήριος δύναμη που μας οδηγεί στην πραγματοποίηση των ονείρων μας.
Είστε η γενιά που έχει άπειρη πληροφόρηση αλλά μη μείνετε σε αυτήν, εκμεταλλευτείτε την και κάντε την γνώση με τη βοήθεια των δασκάλων σας. Η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτε και να ξέρετε πάντα ότι θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο τους έργο που για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι δημιουργικό, ουσιαστικό και να είναι από καρδιάς. Το εκπαιδευτικό έργο προκειμένου να έχει αντίκρισμα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αγάπη και διάθεση για προσφορά.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να στέκονται αρωγοί στο εκπαιδευτικό έργο και να συνηγορούν στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση των παιδιών τους παρόλες τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εποχή που διανύουμε.

Πεποίθησή μου είναι ότι τα προβλήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία με διάθεση για συνεργασία ώστε να μη χρονίζουν και διογκώνονται.

Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί, γονείς και δημόσιοι φορείς μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις και να εξαφανίζουμε τα εμπόδια που λόγω συνθηκών και άτυχων συγκυριών εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ομαλή πορεία των παιδιών μας μέσα στην εκπαίδευση. 
Σαν Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου θα είμαι πάντα δίπλα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους σε οτιδήποτε και αν χρειαστούν. Θα δουλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για να λύνω τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν με στόχο ο δρόμος προς τη γνώση να είναι όσο το δυνατόν με λιγότερες δυσκολίες. 

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη με υγεία και κουράγιο σε όλους.

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου
Καπιωτάς Μιχαήλ