Πρόσκληση εθελοντών καθηγητών- εγγραφές μαθητών για την νέα σχολική χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές της Γ! Λυκείου πρόσκληση εθελοντών καθηγητών- εγγραφές μαθητών για την νέα σχολική χρονιά.


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ανακοινώνει τα εξής:
           
Συνεχίζοντας και εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά  την επιτυχημένη λειτουργία  του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου Δήμου Λέσβου, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να διδάξουν και να προσφέρουν εθελοντικά στην λειτουργία του,  να το δηλώσουν από αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 και μέχρι την επόμενη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, τις εργάσιμες ώρες και μέρες στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,  Αγίας Ειρήνης 10 στη Μυτιλήνη, τηλ. 22510-27501 εσωτ. 1, στην υπεύθυνη κα Βάσω Λαγουτάρη. Ειδικότητες: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί – Χημικοί, Πληροφορικής, Βιολόγοι, Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, ΑΟΔΕ, Αρχών Οικονομίας και Κοινωνιολογίας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα  προσκαλούνται και οι μαθητές απόρων οικογενειών που φοιτούν σε Γυμνάσιο και Λύκειο και επιθυμούν να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να το δηλώσουν στην ίδια διεύθυνση και τηλέφωνα. Για την εγγραφή τους χρειάζεται να  καταθέσουν αίτηση  μαζί με αντίγραφο εκκαθαριστικού. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000,00 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 με δύο παιδιά κ.λ.π. Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων κ.λ.π.). Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους γονείς που διαθέτουν ανάλογα αποδεικτικά, να προσκομίσουν αντίγραφα τους.
Για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε:

“Πριν από έξι  χρόνια, όταν η οικονομική κρίση άρχισε να κατασπαράσσει και τα όνειρα των μαθητών,  ξεκινήσαμε την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Λέσβου, ελπίζοντας ότι θα ήταν μια παροδικά αναγκαία δομή προκειμένου τα παιδιά των απόρων οικογενειών να μην στερηθούν την βοήθεια που θα προσέφερε ένα φροντιστήριο και οι οικογένειες τους δεν είχαν να πληρώσουν. Δυστυχώς, έξι χρόνια μετά φαίνεται πως η φτώχεια στην χώρα μας ήρθε και εγκαταστάθηκε, αφού οι 22 μαθητές της αρχής της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου άγγιξαν  κατά την περσινή χρονιά τους 100! Έτσι και εφέτος με μια φτωχοποίηση που κάθε χρόνο αυξάνεται και προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ζητάμε την βοήθεια των εθελοντών καθηγητών προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια βοήθεια γνώσης στα παιδιά των οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Είμαστε σίγουροι πως η ανθρωπιά των εκπαιδευτικών του τόπου μας πάλι θα ενεργοποιηθεί και θα στηρίξουμε όλοι μαζί τα παιδιά που θέλουν να μάθουν.

Η πράξη έχει αποδείξει ότι τα παιδιά του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου έχουν όνειρα, δουλεύουν για αυτά και με την πολύτιμη αγάπη και στήριξη των εθελοντών καθηγητών  καταφέρνουν να τα υλοποιήσουν: Φέτος μαθητές μας της Τρίτης Λυκείου, πολλοί από αυτούς φοιτώντας επί πέντε χρόνια στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο πήραν το εισιτήριο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για σχολές όπως Κοινωνιολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γεωπονίας, Παιδαγωγικά, Εμποροπλοιάρχων κ.λ.π. Σε όλους  επιτυχόντες και μη επιτυχόντες ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους και ας μην ξεχνάνε το σημαντικότερο μάθημα που πήραν από το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο: Τα όνειρα μπορούν να γίνονται πραγματικότητα με δουλειά και αγάπη.”