Τον Ιανουάριο η δίκη για την εξύβριση και δυσφήμηση δημοσιογράφου στη Μυτιλήνη- 20 άτομα εξετάζει η αστυνομία για διαδικτυακές επιθέσεις

Ισχιαλγία επικαλέτηκε ο κατηγορούμενος

Για τις 22 Ιανουαρίου του 2019 ανέβαλε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης την εκδίκαση της υπόθεσης του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου προσήλθε στη διαδικασία ζητώντας την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, λόγω του ότι ο πελάτης του έπασχε από ισχιαλγία. Το δικαστήριο, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, ανέβαλε την εκδίκαση, παρέπεμψε όμως την ιατρική γνωμάτευση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου αυτεπαγγέλτως να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τον έλεγχο της ιατρικής διάγνωσης της παραπάνω ασθένειας.Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 22 Ιανουαρίου του 2019 δικάζεται από το ίδιο δικαστήριο και άλλη υπόθεση με τον ίδιο κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και απειλή κατά άλλου δημοσιογράφου που έχει αναβληθεί ως τώρα δυο φορές.

Γι' αυτή την υπόθεση είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έκτοτε όμως δηλώνει ασθενής οπότε καλείται να δικαστεί. Σε βάρος του εκκρεμεί επίσης και άλλη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε πριν μέρες ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενώ η διαδικτυακή δράση του με επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ελέγχεται και στα πλαίσια άλλων αναφορών που έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ).

Αστυνομία και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης εξετάζουν επίσης περίπου 20 άτομα που καταγγέλθηκε ότι έκαναν διαδικτυακές επιθέσεις σε δημοσιογράφους τις τελευταίες μέρες. Ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί και ένας στρατιωτικός που ελέγχονται και υπηρεσιακά.