Την συμμετοχή της ΠΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου την 08/11 ζητά ο Δήμαρχος Λέσβου-Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας


με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους και την έλευση στο νησί μας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου


Με επιστολή του στο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Τούρκους και την έλευση στο νησί μας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, προτείνει να συμπεριληφθεί η Λέσβος στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και προσκαλεί τον κ. Καμμένο να παραβρεθεί σ’ αυτές.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Νήσου Λέσβου, την 8η Νοεμβρίου 2018.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η 8η Νοεμβρίου είναι πολύ σημαντική ημέρα για το νησί της Λέσβου, διότι αφενός εορτάζεται η απελευθέρωσή του από τους Τούρκους (8η Νοεμβρίου 1912) και αφετέρου εορτάζει ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, με τη θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικά φέτος, την ημέρα αυτή θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των νησιού Μυτιλήνη, η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να τιμήσει το νησί και να παρευρεθεί στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις. 

Με αφορμή την υψηλότατη αυτή επίσκεψη, προτείνουμε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, να συμπεριλάβει στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Π.Α. που οργανώνει στις 8 Νοεμβρίου 2018 και τη Λέσβο.  

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, όπως παρευρεθείτε κι εσείς στις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Ανεξάρτητα δε από τη φετινή ιδιάζουσα περίσταση, η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να υιοθετήσει την πρόταση αυτή, όχι μόνο για φέτος αλλά και για κάθε χρόνο, αφού: 

Η Πολεμική Αεροπορία με προστάτη τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, εορτάζει στις 8 Νοεμβρίου κάθε έτους.

Κάθε χρονιά την ημέρα αυτή, διοργανώνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη πρόσβαση του κοινού σε πολεμικά αεροδρόμια, αεροπορικές επιδείξεις, κ.ο.κ.

Η θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου, τη βοήθεια του οποίου επιζητεί κάθε πιλότος, βρίσκεται στο νησί μας, ενώ έστω μία φορά στη ζωή του θα έρθει να την προσκυνήσει. Αποτελεί ιερό σύμβολο τόσο για την Πολεμική Αεροπορία, όσο και για τους κατοίκους της Λέσβου. 

Θα είναι απολύτως λογικό και πολύ μεγάλη τιμή για τους κατοίκους του νησιού, κάθε χρόνο η Π.Α. να συμπεριλαμβάνει το νησί της Λέσβου στις εορταστικές της εκδηλώσεις (πτήσεις αεροσκαφών, καταθέσεις στεφάνων, κ.α.), οι οποίες συμπίπτουν με τις αντίστοιχες για την απελευθέρωσή της.   

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λέσβου
 Σπυρίδων Γαληνός