Οδηγική συνείδηση και συμπεριφορά μηδέν στην Μυτιλήνη VOL2- Είμαι «γάιδαρος..» και παρκάρω όπου γουστάρω (pics)

Κανένας σεβασμός προς τους πεζούς από τους οδηγούς αυτοκινήτων που παρκάρουν τα οχήματά τους στα πεζοδρόμια.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Μυτιλήνη και δυστυχώς ούτε η Τροχαία ούτε η Δημοτική Αστυνομία αναλαμβάνουν δράση.

Είμαι… γάιδαρος και παρκάρω όπου βρω! Μάλλον κάπως έτσι λειτουργούν οι οδηγοί των οχημάτων!

Χτες ο πρόεδρος της Δ.Κ Μυτιλήνης απέστειλε υπόμνημα-αναφορά προς τους αρμόδιους για το κυκλοφοριακό χάος της Μυτιλήνης και για τις αποφάσεις που έχουν μείνει στα χαρτιά. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Το LesvosPost θέλησε το μεσημέρι χτες να επαναφέρει ένα θέμα με το οποίο έχει ουκ ολίγες φορές ασχοληθεί στο παρελθόν αυτό της παράνομης στάθμευσης οχημάτων ( Ι.Χ η δικύκλων) πάνω σε πεζοδρόμια, πλατείες κτλ. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ)

Αμέσως κάποιοι ντόπιοι αναγνώστες έσπευσαν να σχολιάσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Μυτιλήνη η οποία σύμφωνα με τα σχόλια είναι μια χαρά..

Χαρακτηριστικά είναι κάποια σχόλια αναγνωστών μας όπως «Οταν οι επενδυτές κάνουν καταλήψεις στην πλατεία και ΔΕΝ εφαρμόζετε καν ο νόμος χαμπαρια..εκει δεν μιλάμε...!!! Τα μηχανάκια σας ενοχλούν...και στο κατω κάτω ο κοσμος που να τα βάλει??? Στα πολλά πάρκινγκ ππυ έχουμε????» η «Μαζέψτε τους πακιστανούς πρώτα και τα μηχανάκια δεν εμποδίζουν πουθενά» η  «Εν τω μεταξύ πεντακόσια χρόνια παρκάρει ο κόσμος στη πλατεία τώρα το ανακαλύψανε οι... δημοσιογράφοι... Το ονομάζουν κ "νέο πάρκινγκ"» η «Γιατί απέναντι από την πλατεία Σαπφούς που πάνε κ παρκάρουν τα ποδήλατα πάνω στο πεζοδρόμιο; και οι πεζοί πρέπει να πάνε γύρω τους; αυτό δεν είναι απαράδεκτο;;;»..

ΑΥΤΑ είναι ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ τα σχόλια αγνώστων που διαμένουν στην Λέσβο, όπου δείχνουν την οδηγικη συμπεριφορά των Μυτιληνιών και όχι μόνο… (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

Συνέχεια του ρεπορτάζ

Τις μέρες που είναι ανοιχτή η αγορά επικρατεί το απόλυτο χάος. Όπου θέλει ο καθένας αφήνει το αυτοκίνητο του. Και δεν μιλάμε για μερικά λεπτά αλλά για ώρες ολόκληρες.

Γεμάτο από κόσμο το κέντρο σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα οι καφετέριες της προκυμαίας Μυτιλήνης. Εκτός όπως από κόσμο, δεν περνά μέρα που η πλατεία Σαπφους να μην «υποδέχεται» και μηχανάκια! 

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα συμβαίνει και στον πεζόδρομο της Ερμου στην αγορά

Συχνά θα παρατηρήσει κανείς αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω στην πλατεία και στους πεζόδρομους, να κάνουν αναστροφή, να ελίσσονται και γενικότερα να κάνουν οτιδήποτε απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν...

Η εικόνα αυτή, μόνο κατάσταση χάους μπορεί να φανερώσει αλλά η αλήθεια είναι ότι η χρήση αυτοκινήτου και ειδικά αν έχεις μεγάλη ανάγκη, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη!

Πολλοί βέβαια παρκάρουν πάνω στο πεζοδρομημένο κέντρο για να πάνε για καφέ...



Μεγάλη, όμως, είναι και η ευθύνη της πολιτείας με τους δρόμους καρμανιόλες και το άθλιο οδικό δίκτυο. Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως σημαντικό ρόλο παίζει και η οικογένεια στο να μάθει ένα παιδί τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο, τον ίδιο ρόλο έπρεπε να παίζει και η παιδεία. Αλλά τί λέω; Εδώ δεν κάνουν αλλά και άλλα, αυτό θα κάνουν; Όφειλαν, όμως, να προετοιμάζουν σωστά τα παιδιά γιατί τη μισή τους ζωή θα την περάσουν στους δρόμους.

Η μόνη έγνοια του κράτους είναι να αυξάνονται οι έλεγχοι από την τροχαία και φυσικά όσο περισσότερα εξώδικα κοπούν τόσο μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος. Λες και τόσα χρόνια μ’ αυτόν τον τρόπο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές! Πάρτε, επιτέλους, ουσιαστικά μέτρα, κύριοι, μπας και γλιτώσουμε κανέναν άνθρωπο. 

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι παίρνουν ένα δίπλωμα, συνήθως με μίζα, αγοράζουν ένα αυτοκίνητο, συνήθως δεν ξέρουν ούτε πού μπαίνουν τα λάδια και βγαίνουν στο δρόμο. Τρέχουν σαν τρελοί, οδηγούν μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο, κρατάνε το τιμόνι με το ένα χέρι και στο άλλο έχουν τσιγαράκι και καφέ. Βρίζουν στο δρόμο, μουντζώνουν, εκνευρίζονται, τρέχουν να προλάβουν κάποιον για να κάνουν τσαμπουκά κ.α.

Και το ρεπορτάζ συνεχίζεται για ακόμα 500 χρόνια όπως είπε και ένας αναγνώστης μας σε σχόλιο του…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ και τα συμπεράσματα δικά σας