Το νέο παρκινγκ ΠΑΝΩ στην Πλατεία Σαπφους και ΠΑΝΩ στα πεζοδρόμια της Προκυμαίας Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Τελικά όσες φορές και να ασχοληθούν τα τοπικά ΜΜΕ, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!

Η κατάσταση στους δρόμους της Μυτιλήνης πλέον, είναι ανυπόφορη.

Σ' ένα απέραντο πάρκινγκ μετατρέπεται σχεδόν καθημερινά η πλατεία Σαπφους αλλά και τα γύρω πεζοδρόμια της προκυμαίας Μυτιλήνης.

Η έλλειψη αστυνόμευσης και ελέγχων έχει αποθρασύνει τους οδηγούς οι οποίοι ανενόχλητοι παρκάρουν ΠΑΝΩ στην πλατεία και στα πεζοδρόμια.

Η κατάσταση είναι μερικές φορές και επικίνδυνη κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες χωρίς οι κύριοι και κυρίες που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους να σκεφτούν μήπως προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. 

Καταλαβαίνουμε ότι στην προκυμαία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να παρκάρουμε ΠΑΝΩ στον χώρο της πλατείας.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες η πλατεία Σαπφους αξιοποιείται από τους "αγανακτισμένους" πολίτες με τον τρόπο που ονειρεύονται. Σαν ένας τεράστιος χώρος στάθμευσης.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να τοποθετήσουν μία μπάρα στην είσοδο της πλατείας για να αποτρέπουν την είσοδο των Ι.Χ.

Το ίδιο σκηνικό συναντάμε καθημερινά κυρίως τα βράδια και στον καταταλα πεζόδρομο στην αγορά της Ερμού Μυτιλήνης αλλά και στην πλατεία απέναντι από το σούπερ μάρκετ Βεροπουλος.

Μπορεί το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη να είναι μεγάλο, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, που αποδεικνύουν ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε κανέναν σεβασμό όχι τόσο στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, όσο στους συνανθρώπους μας.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι, μικρά παιδιά, γυναίκες με καρότσια και μωρά υποχρεούνται να κάνουν ζιγκ-ζαγκ στους δρόμους επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πεζοδρόμια της πόλης, διότι συχνά χρησιμεύουν ως πάρκινγκ.

Είναι λυπηρό να συνειδητοποιεί κανείς πόσο αδιάφοροι μπορούμε να είμαστε απέναντι στα δικαιώματα των συμπολιτών μας.