“Plomari Let’s Go Fishing” | Διαγωνισμός Ψαρέματος στο Πλωμάρι 11- 12/08 | Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost

Διαγωνισμός Ψαρέματος διοργανώνεται στο Πλωμάρι στις 11 και 12 Αυγούστου 2018 με τίτλο, “Plomari Let’s Go Fishing” για μικρούς και μεγάλου ψαράδες.


Υπεύθυνοι για την εκδήλωση είναι η Ζωή Σκορδά και ο Σάκης Μπάγκος, υπό την αιγίδα την Αντιδημαρχίας Πλωμαρίου.

Οι εγγραφές γίνονται στα εξής καταστήματα σε Πλωμάρι και Μυτιλήνης:

Πλωμάρι: Κατάστημα Δημήτρη Μουτζούρη και Ladies Club
Μυτιλήνη: Αιγαίο Marine Service, Τσούρος Marine(10% έκπτωση σε αγορές ειδών ψαρέματος), Μαρίνος Νίτης Shimano Fishing Center, Αλαγιάννης Είδη Κυνιγιού και Αλιείας, Phoenix Tattoo

Πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα: ΣΚΟΡΔΑ ΖΩΗ 6942409727 / 22520 33667 ΜΠΑΓΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6942234006
και στο e-mail zwhskorda@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost.com

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου με τις λεπτομέρειες και τους κανονισμούς και η αφίσα:

Διαγωνισμός Ψαρέματος 2018

 Στα πλαίσια διήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Πλωμαριου, ανακοινώνουμε τη διοργάνωση Ερασιτεχνικού Ψαρέματος  2018. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανάλογα την κατηγορία συμμετοχής τους.

Ο διαγωνισμός  θα διοργανωθεί ως εξής:

–Τρεις  (3) Αγώνες, Καθετής με βάρκα , καλαμαριού με βάρκα  και στεριάς από το λιμάνι με πετονιές η καλάμια (εκ των οποίων μόνο το "στεριάς" επιτρέπεται για παιδιά.)

 α)Ομαδικός στις κατηγορίες με την βάρκα .
 β) Ατομικός στην κατηγορία ξηράς. ( κεντρικό λιμάνι )

– Περιλαμβάνονται τρεις 3 κατηγορίες,

α)Δυο ομαδικών από 2 άτομα (ενηλίκων υποχρεωτικά) για
  
Κατηγορία 1) Ψάρεμα καθετής από βάρκα και
Κατηγορία 2 ) Ψάρεμα καλαμαριού .

β) Έναν ατομικό από 16 ετών και άνω
  
Κατηγορία 3 ) Στεριάς από το λιμάνι  16 ετών και άνω και  παιδικός  από 15 ετών και κάτω με συνοδεία (την ευθύνη φέρουν οι κηδεμόνες )
(3 βραβεύσεις ανά κατηγορία + 1 παιδικό )

– Συμμετοχή : 10 ευρώ για κάθε διαγωνιζόμενο με συμμετοχή βάρκας και  5 ευρώ για συμμετοχή από ξηρα (λιμάνι) . Το παιδικό τμήμα από 15 χρονών και κάτω είναι δωρεάν η εγγραφές.

– Διάρκεια κάθε αγώνα: 3 ώρες

– Σύστημα βαθμολόγησης. Στη συνολική βαθμολογία του κάθε συμμετέχοντα  στο τέλος

– Νικητές: Οι 3 πρώτοι από κάθε αγώνα  με την βάρκα ( καθετή/ καλαμάρια) σε κιλά. Οι 3 πρώτοι  διαγωνιζόμενοι με το μεγαλύτερο ψάρι  απο την στερια (λιμάνι) και στο παιδικό οι 3 πρώτοι διαγωνιζόμενοι με το μεγαλύτερο ψάρι.

Λεπτομέρειες αγώνων:

Μέρα 1η: Σάββατο 11/8/2018
·         1ος Αγώνας: Ομαδικός 2 Ατομα (Καθετή με βάρκα)
·         Ώρα έναρξης: 17:00 Λήξη: 00:00

Μέρα 1η: Σάββατο 11/8/2018
·         2ος Αγώνας: Ομαδικός 2 Ατομα (Καλαμάρια με βάρκα)
·         Ώρα έναρξης: 21:00 Λήξη: 00:00

Μέρα 2η: Κυριακή 12/8/2018
·         1ος Αγώνας: Ατομικός\ παιδικός (Στεριάς από το λιμάνι)
·         Πετονιά - Καλάμι και  (LRF) light rock fishing
·         Ώρα έναρξης: 17:00 Λήξη: 21:00
Κανονισμοί:

·         Λιμάνι .Το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο από την ακτή. Ψάρεμα μέσα από το νερό με οποιοδήποτε μέσο απαγορεύεται.
·         Με βάρκα Οι συμμετέχοντες ( με βάρκα) θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα τη σχετική άδεια και τον απαραίτητο εξοπλισμό που ορίζει ο νόμος. Οι διοργανωτές δεν φέρον καμία ευθηνή για τυχών την μη τήρηση των κανονισμών από τους συμμετέχοντες  και διώκονται από τον νόμο σε περίπτωση έλεγχου από τις αρμόδιες αρχές.
·         Απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση των διαγωνιζομένων με αυτοκίνητο ή άλλο τροχοφόρο μέσο μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Για το λόγο αυτό  θα πρέπει διαγωνιζόμενοι να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία ( μπλουζάκια θα δοθούν από τους διοργανωτές), παπούτσια, καπέλο, νερό κτλ. Οι διοργανωτές  δεν θα φέρουν καμιά ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή τραυματισμό.
·         Τα ψάρια που μετρούν στο διαγωνισμό είναι όλα τα είδη.
·         Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα σημεία εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα  πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να διευθετηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες εκκίνησης (εγγραφή, έλεγχοι , χορήγηση αριθμών κλπ).
·         Διαγωνιζόμενοι που φθάνουν στα σημεία εκκίνησης λιγότερο από μισή ώρα πριν την έναρξη θα περιμένουν για τις διαδικασίες εγγραφής μετά από την εκκίνηση των υπόλοιπων διαγωνιζομένων. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα αργήσει, θα πρέπει να ειδοποιήσει τους διοργανωτές.
·         Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του διαγωνισμού μετρούν
·         Ι.ΤΑ ΚΙΛΑ (ΖΥΓΙΣΜΑ)  ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ/ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΨΑΡΕΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ (μέχρι τα επιτρεπόμενα κιλά συν μεγαλύτερο ψάρι\καλαμαρι )
·         ΙΙ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΑΡΙ (από στεριά σε όλες τις κατηγορίας )
·         ΙΙΙ.ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΑΡΙ  (από στεριά)
·         Οι διαγωνιζόμενοι θα δικαιούνται να ψαρεύουν με δολώματα που επιθυμούν. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καλαμιών/ πετονιών  που θα φέρει ο κάθε διαγωνιζόμενος αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ μέχρι 3 καλάμια η πετονιές.
·         Η μικρότερη απόσταση (σε ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ) που θα πρέπει να διατηρείται μεταξύ των ψαράδων είναι 10 μέτρα.
·         Οποιαδήποτε ένσταση για το μέγεθος του ψαριού η σχετικά με παραβίαση κάποιου κανόνα από διαγωνιζόμενο θα πρέπει να δοθεί στους διοργανωτές του διαγωνισμού οι οποίοι θα λάβουν και την τελική απόφαση.
·         Ο αγώνας θα μπορεί να αναβληθεί ή να διακοπεί όταν υπάρχουν συνθήκες ή γεγονότα τα οποία επηρεάζουν την ασφαλή διεξαγωγή του. Ο αγώνας θα αναβάλλεται εάν κριθεί αναγκαίο κατά την κρίση των διοργανωτών.
·         Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, ο αγώνας θα διεξάγεται την επομένη μέρα, ή εάν οι συνθήκες που ώθησαν στην αναβολή του αγώνα συνεχίζουν να ισχύουν, τότε θα διεξαχθεί με καινούρια ημερομηνία .
·         Σε περίπτωση που έκτακτες καταστάσεις υποχρεώσουν διακοπή του αγώνα, τότε θα ισχύουν τα εξής:
·         Εάν ο αγώνας διακοπεί τότε ο αγώνας θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα από το σημείο που διακόπηκε. Όλα τα ψάρια που έχουν πιαστεί μέχρι την διακοπή θα μετρούν κανονικά στον επόμενο διαγωνισμό
·         Σε περίπτωση επανάληψης του αγώνα καμία νέα συμμετοχή δεν θα επιτραπεί στον επαναληπτικό αγώνα.
·         Οποιαδήποτε αποχώρηση κατά την διάρκεια του αγώνα (εκτός και αν συντρέχει σοβαρό πρόβλημα) θα οδηγεί σε αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου από τον αγώνα . Η λεία δεν μεταβιβάζεται σε άλλον διαγωνιζόμενο. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να αποχωρήσει πριν την λήξη του αγώνα θα πρέπει να ενημερώσει τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 21.00 της προηγούμενης του αγώνα.
·         Στοιχεία οριοθετήσεως ψαρέματος για βάρκες για την κατηγορία  καθετή περιοχή από 'Λογάρας' Μελίντα μέχρι ακρωτήρι Αγίας Βαρβάρας "τανκς" και 1 μίλι απο την ακτή. Στοιχεία οριοθετήσεως ψαρέματος για βάρκες για την κατηγορία  καλαμάρια περιοχή απο 'Λογάρας' Μελίντα Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει υπερβεί το όριο θα υπάρχει αποκλεισμός του διαγωνιζόμενου. η βάρκες θα ελέγχθουν πριν τον διαγωνισμό.
·         Στοιχεία οριοθετήσεως ψαρέματος στεριάς περιμετρικά λιμανιού ,
·         Τα χρήματα από της συμμετοχές θα δοθούν για την αγορά οποιοδήποτε εξοπλισμού χρειαστεί και για τα έξοδα διοργάνωσης.
Σημείωση 1: Άτομα τα οποία δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αλλά να βοηθήσουν στην διοργάνωση  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσης στα παρακάτω τηλέφωνα. ΣΚΟΡΔΑ ΖΩΗ 6942409727 / 22520 33667.

Σημείωση 2: Οι διοργανωτές  διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής οποιουδήποτε από τους ποιο πάνω όρους και κανονισμούς οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Πληροφορίες στα παρακάτω τηλ . ΣΚΟΡΔΑ ΖΩΗ 6942409727 / 22520 33667 ΜΠΑΓΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 6942234006


και στο e-mail zwhskorda@gmail.com