Στην «φάκα» της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Λέσβο- Γυναίκα η αρχηγός

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η «αρχηγός» και ένα μέλος του κυκλώματος, καθώς και τρεις (3) συνεργοί τους

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δέκα (10) ακόμη άτομα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ και δύο (2) μοτοσικλέτες
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου.  

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
Συνελήφθησαν, την 02-08-2018 στη Μυτιλήνη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μία 38χρονη αλλοδαπή ως «αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 35χρονος αλλοδαπός ως μέλος του κυκλώματος, καθώς και τρία (3) ακόμη άτομα συνεργοί τους (20χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 29 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.  

Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος δύο (2) ακόμη ατόμων αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, καθόσον διακριβώθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση ως μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι προ εξαμήνου τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα, με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διεύθυνε η 38χρονη και συμμετείχαν ως μέλη, ο 35χρονος και οι δύο (2) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων δράστες, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας υπό την πλήρη καθοδήγηση και το συντονισμό της 38χρονης «αρχηγού» της, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, κυρίως από περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν προς πώληση, με τη συνδρομή συνεργών του κυκλώματος, σε υποψήφιους «πελάτες» που εντόπιζαν στη Λέσβο, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις παράνομες δραστηριότητές τους, αλλά και κατά τις επικοινωνίες και τις συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες μεθόδους και λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Από την εξέλιξη της έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, οχτώ (8) επιπλέον ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.



Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους -1.035- γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim,
βαλίτσα με υπολείμματα κάνναβης,

το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες, όπως προέκυψε, χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζονται οι τυχόν διασυνδέσεις της οργάνωσης και το εύρος της δραστηριότητάς της.