«Φύσης Θροϊσματα»… από τους «Βαλάση Έφη, Μπουράνη Σταύρο» στην Σαπφώ Art Gallerie I (Ερμού & Σαπφούς 3 Μυτιλήνη)

Δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, η Βαλάση Έφη και ο Μπουράνης Σταύρος εκθέτουν τα έργα τους στην γκαλερί Σαπφώ από το Σάββατο 4 Αυγούστου έως το Σάββατο 11 Αυγούστου.


Εικόνες και ήχοι της φύσης μέσα από την ευαίσθητη καλλιτεχνική ματιά των ζωγράφων γεμίζουν τον χώρο πετυχαίνοντας έτσι να γαληνέψουν και ταξιδέψουν την ψυχή και το πνεύμα του θεατή.

Ο Σταύρος Μπουράνης γεννήθηκε το 1946 και είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Η τέχνη της ζωγραφικής τον απασχολούσε από την παιδική του ηλικία από όπου άρχισαν οι πρώτες αναζητήσεις. Από την αρχή ήθελε να φύγει από την φωτογραφική ζωγραφική και να αρχίσει ο δρόμος της προσωπικής δημιουργίας. Έτσι και έγινε.

Στα τουλάχιστον σαράντα χρόνια αφιέρωσης στην ζωγραφική κατάφερε περίπου 40 ατομικές εκθέσεις και περίπου 75 ομαδικές. Έλαβε μέρος σε πολλές Πανελλήνιες εκθέσεις καθώς και σε Πανελλήνιες θαλασσογραφίας. Πολλά του έργα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε δημόσιους οργανισμούς στις πινακοθήκες πολλών Δημαρχείων σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλά του έργα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η Έφη ( Ευπραξία ) Βαλάση γεννήθηκε στη Στύψη Μυτιλήνης το 1953. Είναι κυρίως αυτοδίδακτη. Παρακολούθησε δυο χρονιά μαθήματα ζωγραφικής στον Πολιτιστικό όμιλο “Στέγη του Θεόφιλου” με δάσκαλο τον κ Δημήτρη Καραπιπέρη. Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου “Εικαστική Παρέμβαση”. Έχει κάνει 2 ατομικές εκθέσεις στη Μυτιλήνη και στο Αϊβαλή της Τουρκίας. Από το 2000 έως τώρα έχει πάρει μέρος σε πάνω από 12 ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Αυγούστου έως 11 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας:
Δευ / Τρί / Τετ / Πέμ / Παρ / Σάβ : 09:00 - 14:00 & 19:00 - 22:00
Κυριακή : 19:00 - 22:00

Σαπφώ Art Gallerie I Ερμού & Σαπφούς 3 (έναντι Εθνικής Τράπεζας) , Μυτιλήνη

Τηλέφωνο: 2251103248 www.sapphoartgallerie.com  email: sapphoartgallerie@gmail.com