Μυτιλήνη-98 ΑΔΤΕ: Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα τίμησαν πεσόντες και αγνοούμενους στην Κύπρο το 1974 (PICS, VID)

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση για τους πεσόντες και αγνοούμενους Ελλαδίτες και Κυπρίους κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, οργάνωσε χθες το πρωί η 98 ΑΔΤΕ.

Αρχικά τελέστηκε μνημόσυνο στο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου στο Στρδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» , πραγματοποιήθηκε τελετή απόδoσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του “Αττίλα” τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, και κυρίως στους αγνοούμενους.

Ο Μητροπολίτης Μυθημνης κκ Χρυσόστομος διάβασε ειδική ευχή υπέρ των αγνοουμένων.
           
Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων στην Κύπρο τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί φορείς, καταδρομείς που πολέμησαν στην μεγαλόνησο καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Λέσβου.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι τιμητικές πλακέτες με το σήμα της Μεραρχίας απένειμε ο ίδιος ο Στρατηγός προς τους συγγενείς των τριών παλικαριών της Λέσβου που τα οστά βρέθηκαν και επέστρεψαν μετά από 40 ολόκληρα χρόνια στη γενέτειρα τους

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΑΚΡΟΔΟΥΛΗΣ