Βραβεύτηκε στην Μυτιλήνη από τον αρχηγό ΓΕΣ ο 14χρονος ήρωας της Λέσβου- Οι ασκήσεις που παρακολουθησε και η επίσκεψη στην Αγιασο (PICS)

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε τη νήσο Λέσβο, Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»).

Τον 14χρονο Στρατο Σκλεπαρη βράβευσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 98η Ανωτέρα Διοίκηση Τμημάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο, για τη βοήθεια που προσέφερε σε ηλικιωμένο λουόμενο όπως αποκλειστικά πρώτο είχε δημοσιεύσει το LesvosPost την Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ο 14χρονος Ευστράτιος Σκλεπάρης, γιος του ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Βασίλη Σκλεπάρη και της ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Γαρουφαλλιάς Τακιδέλλη, που υπηρετούν στην 98η ΑΔΤΕ, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου πρόσφερε άμεσα τις Α΄ βοήθειες (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση -ΚΑΡΠΑ) σε ηλικιωμένο λουόμενο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην Σκάλα Βασιλικών.

Πριν την ομιλία του, ο Αρχηγός βράβευσε τον 14χρονο Ευστράτιο Σκλεπάρη, τέκνο στελεχών Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ, ο οποίος τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, πρόσφερε άμεσα τις Α΄ βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) σε ηλικιωμένο λουόμενο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην περιοχή Σκάλας Βασιλικών. Επιπρόσθετα, συνεχάρη και τους γονείς του, ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Βασίλη Σκλεπάρη και ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Γαρουφαλλιά Τακιδέλλη, για τις αξίες που έχουν εμφυσήσει στο παιδί τους.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού.

Ο Αρχηγός, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο ακριτικό νησί, ο αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε :

- Τακτική 'Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Πυρ και Κίνηση», από οπλίτες θητείας 2018 της Δ΄ ΕΣΣΟ, στο πεδίο ασκήσεων Καμμένο δάσος η οποία, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων,

- άσκηση ετοιμότητας συναγερμού από την 98η Μοίρα Εθνοφυλακής που εδρεύει στο στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΗ», στη Μυτιλήνη.

Περαιτέρω ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού.



Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε και την Αγιάσο

Στο χωριό του την όμορφη, καταπράσινη Αγιάσο δίπλα στους δικούς του ανθρώπους, στην εκκλησία που λειτουργούσε ο παππούς του βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Παναγία της Αγιάσου, για όλους τους Αγιασώτες και όχι μόνο είναι η προστάτιδά τους, η μεγάλη «μητέρα» που τους προστατεύει και αυτή που εναποθέτουν τις ελπίδες τους. Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι γνωστό ότι κατάγεται από το πανέμορφο χωριό και όπως μαθαίνουμε συνηθίζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου, στα «εννιάμερα» της Παναγίας να επισκέπτεται τη γενέθλια γη και φυσικά την Παναγία της Αγιάσου. Έτσι έκανε και φέτος και πήγε στην Παναγία όπου και προσκύνησε.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φίλοι και συγγενείς του στην Αγιάσο δεν μπορούσαν να μην μοιραστούν τη μεγάλη χαρά τους για την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, με τους διαδικτυακούς τους φίλους, οπότε το μάθαμε και εμείς από την ανάρτηση του θείου του Παναγιώτη Ψυρούκη πρώην Δημάρχου Αγιάσου στο facebook.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, κατάγεται από την Αγιάσο, είναι γιος του Παναγιώτη Στεφανή, εξαδέλφου του πρώην Δημάρχου Αγιάσου Παναγιώτη Ηλ. Ψυρούκη, και εγγονός του αείμνηστου ιερέα του Ιερού Προσκυνήματος Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλκιβιάδη Στεφανή, αδελφού της μητέρας του πρώην Δημάρχου.