Απίστευτο θάρρος: 14χρονος έσωσε 70χρονο από βέβαιο πνιγμό στην παράλια της Σκάλας Βασιλικών Λέσβου

14χρονος μαθητής από την Αγιάσο έσωσε ηλικιωμένο 70 ετών από σίγουρο πνιγμό προσφέροντας του τις πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα να αναπνεύσει ξανά.

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) ένας άνδρας Φ.Η από τα Βασιλικα, ο οποίος κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Βασιλικών Λέσβου, όταν ξαφνικά μετά από αδιαθεσία βούλιαξε στην θάλασσα..

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.com όταν ο ηλικιωμένος κατάφερε να βγει στην ακτή με την βοήθεια άλλων λουόμενων ήταν αναίσθητος και μελανιασμένος.



Για καλή του τύχη, παραπέρα, βρίσκονταν ο 14χρονος μαθητής από την Αγιασο Σκλεπάρης Ευστράτιος .

Ο 14χρονος χωρίς πολύ σκέψη ξεκίνησε να του κάνει πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα να βγάλει το νερό που είχε πιει και να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αρκετές μαλάξεις κατάφερε να επαναφέρει ο 14χρονος τον ηλικιωμένο, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο σημείο ήταν κι άλλοι λουόμενοι.

Μέσα σε λίγα λεπτά στην παράλια των Βασιλικών και ενώ ο 70χρονος είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το όποιο παρέλαβε τον 70χρονο με προορισμό το ΚΥ Πολιχνιτου..

Το lesvospost.com επικοινώνησε με τον πατερά του 14χρονου κ Βασίλη Σκλεπαρη και μας δήλωσε: «Πρώτον εύχομαι ολόψυχα περαστικά στον άνθρωπο και η πράξη του γιου μου να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους δείχνοντας μας ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο πάρα μόνο το θάρρος οι γνώσεις και η θέληση για προσφορά στο συνάνθρωπο.»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι γονείς του 14χρονου είναι στρατιωτικοί σε μονάδες της 98 ΑΔΤΕ

Πληροφορίες του L.P αναφέρουν επίσης ότι η ΟΛΜΕ επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου του 14χρονου όπου και στις επόμενες ημέρες θα στείλουν συγχαρητήρια επιστολή καθώς ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν και μια καθηγήτρια που θαύμασε το θάρρος του και την ικανότητα του, που αν και μόλις 14 ετών κατάφερε ανταπεξέλθει σε τέτοιο περιστατικό. Ο Δ/ντης του σχολείου αμέσως μόλις μαθεύτηκε το περιστατικό επικοινώνησε με τον πατέρα του 14χρονου για να του δώσει συγχαρητήρια μετά την γενναία κίνηση του μικρού μαθητή, αλλά για να τον ενημερώσει και για την ενέργεια της ΟΛΜΕ.