«Ζούγκλα» το κεντρικό Ρεμα της Βαρειας- «Θα πνιγούμε σε περίπτωση πλημμύρας» λένε οι κάτοικοι (pics)

Για ακόμα μια φορά η περιοχή δεν καθαρίστηκε από τα φυτά

Εντονότατο πρόβλημα υπερβλάστησης, μόλυνσης, δυσοσμίας και υπερπληθυσμού ζωυφίων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Βαρειάς που διαμένουν κοντά στο ρέμα που ξεκινά από την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και καταλήγει στην Παραλιακή Μυτιλήνης-Αεροδρομίου

Για ακόμα μια φορά η περιοχή δεν καθαρίστηκε από τα φυτά, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σημείο να έχει εξελιχθεί σε εστία μολύνσεων.

Τις εργασίες καθαρισμού του χώρου αναλάμβανε τα τελευταία χρόνια μπουλντόζα του Δήμου, πράγμα που όμως δεν συνέβη φέτος.

Tα φυτά “θέριεψαν” και το ρέμα γέμισε από κουνούπια, μύγες, ποντικούς αλλά ακόμη και φίδια.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση αυτή στους αρμόδιους του Δήμου, καθώς μεγάλος είναι ο φόβος τους για τσιμπήματα, τραυματισμούς και μετάδοση μικροβίων από το μολυσμένο ρέμα.



Εκπρόσωποί τους επισκέφτηκαν επανειλημμένα το Δήμο και έλαβαν από επίσημα χείλη την υπόσχεση ότι το ζήτημα θα επιλυθεί, ωστόσο οδεύουμε προς τα τέλη του Ιουλίου και η βλάστηση στο ρέμα παραμένει… πανύψηλη.

Την στιγμή αυτή σε κάθε περίπτωση επείγει να καθαριστεί το ρεμα το οποίο υποδέχεται τον όγκο των βρόχινων νερών και μαζί με αυτά φερτά υλικά από την πορεία του νερού

Εδώ και χρόνια ο πυθμένας έχει ανέβει κατά πολύ από χώματα ,ξύλα, φύλλα κ.α και στην διάρκεια του καλοκαιριού όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες τα φυτά βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μια μικρή ζούγκλα.


Στην διάρκεια του χειμώνα όμως είναι άγνωστο το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα βουλώσουν τα πάντα και τότε το νερό θα βρει την διέξοδο μόνο του και ανεξέλεγκτο.

ΦΩΤΟ: Π. Βαλεσης