Καρασάββας Νικόλαος «Προσπαθούμε καθημερινά να έχουμε καθαρό το νησί από τα ξερά χόρτα»

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα (σσ χθες) ανακοίνωση – δελτίο τύπου του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του «Αδέσμευτου Συνδυασμού για τη Λέσβο» κ. Ευστράτιου Καραγεωργίου σχετικά με την κοπή χόρτων.


Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική επιβάλλουν τις κρίσιμες αυτές στιγμές να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα αλλά και ψυχραιμία, αποφεύγοντας τον αδικαιολόγητο και αβάσιμο πανικό στους ήδη ανήσυχους δημότες. Η δημοτική μας αρχή εδώ και τρία χρόνια, πορεύεται με σοβαρότητα και αξιοπιστία, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τις αναλογούν σε όλες κρίσιμες καταστάσεις. Λειτούργησε και λειτουργεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις, σεισμούς, ισχυρούς ανέμους κλπ.

Όσον αφορά στην ουσία των όσων υποστηρίζει ο κ. Καραγεωργίου στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω : 1) Ήδη από τις 15 Μάιου συνεργεία του Δήμου απασχολούνται με τη κοπή των χόρτων σε όλο το νησί 2) Παρά το γεγονός ότι φέτος λόγω των βροχοπτώσεων της άνοιξης η βλάστηση είναι πλουσιότερη, εν τούτοις ήδη έχουμε προχωρήσει στο καθαρισμό των εκτάσεων που πρέπει να καθαριστούν σε ποσοστό πάνω του 60 %  3) Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξημένη αναγκαιότητα, (λόγω της πυκνής βλάστησης), καθαρισμού εγκαταλειμμένων ιδιωτικών οικοπέδων, η υπηρεσία μας πέραν του υπάρχοντος εποχικού προσωπικού, απασχολεί και προσωπικό της πολιτικής προστασίας, παράλληλα με την εκτέλεση έργων δασικής οδοποιίας για τον καθαρισμό των περιαστικών αλσυλλίων και δασών 4) Καταγράφουμε καθημερινά τα αιτήματα και τις ανάγκες των δημοτών, τα αξιολογούμε και τα υλοποιούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας σε πόρους και προσωπικό.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και τα αιτήματα του κάθε δημότη ξεχωριστά και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Χωρίς να υποτιμούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θεωρούμε ότι στο μικρό τόπο που ζούμε, οι δημότες μας είναι σε θέση να γνωρίζουν και να αξιολογούν τις όποιες προσπάθειες γίνονται και να ξεχωρίζουν την υπεύθυνη στάση από την ανευθυνότητα.


Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος
& Πολιτικής Προστασίας

Καρασάββας Νικόλαος