Μ DRY Mastiha, η εκλεκτή: Το πρώτο ποτό Μαστίχας που δεν είναι λικέρ- Από την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης

Με την ελληνική αισθητική να την διαπερνά και τη διεθνή φήμη να την χαρακτηρίζει, η M DRY Mastiha αποτελεί την μετεξέλιξη του κλασσικού ελληνικού απεριτίφ, καθώς είναι το πρώτο Premium ποτό Μαστίχας που δεν είναι λικέρ.

Στις λίστες των πιο πολυσυζητημένων bars, αλλά και στα ράφια των πιο ενημερωμένων deli shops, η ελληνική Μαστίχα έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση αναβιώνοντας γλυκά την πιο cult συνήθεια των παιδικών μας χρόνων.

Σύγχρονες επιρροές συνδυάζονται με την αξεπέραστα κλασσική πρακτική της απόσταξης. Η ανάλαφρη ματιά ενός καινοτόμου προϊόντος δημιούργησε το πρώτο dry ποτό μαστίχας.Τα πολύτιμα δάκρυα του σκίνου αποστάζονται μαλακά στους μικρούς παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες δίνοντας αφειδώς τα δυνατά τους αρώματα και την έντονη, σπιρτόζικη γεύση τους.

Αξιοποιώντας την βαθιά γνώση στις αποστάξεις της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας ενός σύγχρονου αποστακτηρίου, στο Πλωμάρι, δημιουργήθηκε η M DRY Mastiha. Με χαρακτήρα δροσερό, σπιρτόζικο, ανάλαφρο και όψη κρυστάλλινη, περικλείεται σε μια άκρως minimal ημίλευκη φιάλη, ωδή στην ελληνική δωρική αισθητική. Τα οργανοληπτικά χαρίσματα της μαστίχας αναδεικνύονται έντονα παρουσία λιγότερων σακχάρων, χαρίζοντας πολύ αρωματικό αποτέλεσμα και εντυπωσιακή γεύση. Το αλκοόλ ενσωματώνεται αέρινα με τις συναρπαστικές αρωματικές νύξεις, ανεβάζοντας την ένταση και τη διάρκεια στον ουρανίσκο.

Φόρος τιμής στο ελληνικό προϊόν, τη μαστίχα των αρχαίων Ελλήνων, αποτελεί το βραβείο της M DRY Mastiha, στον διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων World Spirits Awards αναδεικνύοντας την ποιότητα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των bartenders, με απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών για την δημιουργία ξεχωριστών cocktails, με φινέτσα, κοσμοπολίτικο αέρα και άρωμα Μεσογείου, απαλλαγμένο από την έντονα  γλυκιά γεύση των λικέρ. Απολαύστε την παγωμένη ως σφηνάκι, ως ποτό με τριμμένο πάγο, αλλά και ως συστατικό cocktail. 

Ζήστε μια πρωτόγνωρη εμπειρία Μαστίχας και απογειώστε τη διάθεσή σας με motto: «less sugar, unique taste».

Περίτεχνους συνδυασμούς και «ψαγμένες» συνταγές cocktails μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://mdrymastiha.gr/